Over MU

Over MU

Het hybride hier, nu en straks van de visuele cultuur

MU concentreert zich op het hybride hier, nu en straks van de visuele cultuur.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse kunst die energiek wordt gemixt met design, mode, muziek, architectuur en nieuwe media, is MU een avontuurlijke gids. Bij MU ontmoet en inspireert creatief Eindhoven, Nederland en de rest van de wereld elkaar omringd door een breed publiek. MU initieert en coproduceert. Regelmatig dagen we internationale kunstenaars uit om een droom te realiseren of een eerste grote presentatie te maken, solo of in groepsverband.

MU laat zien wat kunst kan zijn, in plaats van wat het hoort te zijn.
De naam MU is afgeleid van een Japans karakter dat staat voor synergie. Maar in zen heeft het ook een diepere betekenis, die misschien nog beter past. MU staat dan voor ‘niets’ in de goede zin van het woord. Het betekent: ‘niet een, niet nul, niet ja, niet nee’. Het schept de ruimte om niet zwartwit te denken, om vragen onbeantwoord te laten en te zien wat er dan gebeurt.

MU realiseerde in 10 jaar tijd veel projecten dankzij een wijd vertakt netwerk van contacten. Kunstenaars met wie werd samengewerkt zijn onder anderen Kim Gordon, Susan Cianciolo, Han Hoogerbrugge, Ari Marcopoulos, Peter Sutherland, Swoon, D-Fuse, Scanner, Geoff McFetridge, Miranda July en Harrell Fletcher, Genevieve Gauckler en Eva + Franco Mattes aka 0100101110101101.org. Voor een volledig overzicht zie: expositie/archief

MU was sinds 1998 gevestigd op de eerste verdieping van De Witte Dame, een voormalige Philipsfabriek in het centrum van Eindhoven. Tot en met juli 2014 was MU gevestigd in de Witte Dame, waarna MU is verhuisd naar gebouw Gerard op Strijp S, Eindhoven.

MU wordt gesubsidieerd door Stichting Cultuur Eindhoven, de Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van OCW en kent daarnaast een aantal structurele en projectgebonden sponsors. Jaarlijks trekt MU met haar exposities rond de 20.000 bezoekers, onder wie veel jongeren.

MU is partner van We Are Public

MU
Stichting MU
Torenallee 40-06 (Strijp-S)
5617 BD Eindhoven
The Netherlands

BTW: NL 8071 44 289 B01
KvK: 410 92 660

Openingstijden tentoonstellingen
maandag 10.00-18.00 uur
dinsdag 10.00-18.00 uur
woensdag 10.00-18.00 uur
donderdag 10.00-18.00 uur
vrijdag 10.00-18.00 uur
zaterdag 11.00-17.00 uur
zondag 13.00-17.00 uur

Aangepaste openingstijden tentoonstellingen tijdens feestdagen
Koningsdag 27 april: gesloten
Bevrijdingsdag 5 mei: 10.00-18.00 uur
Hemelvaartsdag 25 mei: 13.00-17.00 uur
1e Pinksterdag 4 juni: 13.00-17.00 uur
2e Pinksterdag 5 juni: 13.00-17.00 uur

1e & 2e kerstdag 24 & 25 december gesloten

Nieuwjaarsdag 1 januari gesloten

Tickets #ViralVandals
Regulier: € 5 (woensdag gratis entree)
Student: € 3 (woensdag gratis entree)
Studenten Fontys, Sint Lucas & Design Academy Eindhoven: gratis

We Are Public
Gratis entree voor We Are Public leden op 5 mei & 16, 17, 18 juni

Dutch Technology Week
Gratis entree op 17 & 20 mei

ROUTEBESCHRIJVING

AUTO
Eindhoven is goed bereikbaar via Den Bosch (A2), Veghel (A50), Tilburg (A58). Volg de Randweg Eindhoven N2 en neem afrit 30 Centrum/Strijp. Neem na 300 meter de afslag Evoluon/Strijp en ga onderaan de afslag links de Noord Brabantlaan op, je passeert het Evoluon, dat aan je rechterhand ligt. Ga op de Rotonde links, de Beukenlaan op, ga over het viaduct de eerste mogelijkheid direct rechtsaf (dit is na ca. 200 m) dit is de Philitelaan. Na 100 m is aan je linkerhand de parkeergarage Klokgebouw. Loop na het verlaten van de parkeergarage links af en steek de Philitelaan over. Loop parallel aan de busbaan tussen de twee witte gebouwen door. Direct rechts om de hoek is de ingang naar MU.

Vanuit Maastricht (A2) en Turnhout (A67):
Volg de Randweg Eindhoven N2 en neem afrit 31 Veldhoven. Ga aan het einde van de afslag rechts de Meerenakkerweg op en neem op de rotonde de 2e afslag, de Beemdstraat op. Ga aan het einde van de Beemdstraat linksaf de Limburglaan op (de Limburglaan loopt over in de Botenlaan) neem op de rotonde de 1e afslag, de Beukenlaan op. Ga over het viaduct de eerste mogelijkheid direct rechtsaf (dit is na ca. 200 m) dit is de Philitelaan. Na 100 m is aan je linkerhand de parkeergarage Klokgebouw. Loop na het verlaten van de parkeergarage links af en steek de Philitelaan over. Loop parallel aan de busbaan tussen de twee witte gebouwen door. Direct rechts om de hoek is de ingang naar MU.

TREIN
De NS verzorgt dagelijks elk half uur vanaf Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Venlo, Heerlen en Maastricht rechtstreekse intercity-verbindingen met Eindhoven. Kijk voor de treintijden op www.ns.nl.

BUS vanaf Station Eindhoven
Neem bus 13, 18, 401 of 402 richting Airport of Veldhoven (de busrit duurt 5 minuten). Stap uit bij halte Strijp-S. Loop langs de busbaan onder de twee gebouwen door. Direct rechts om de hoek is de ingang naar MU.

TE VOET vanaf Station Eindhoven Strijp-S (8 minuten)
Loop het station uit, ga de weg (Beukenlaan) over. Loop linksaf langs het Philips Klokgebouw en eetgelegenheid Popei. Loop langs de parkeergarage en sla links af. Steek de Philitelaan over. Loop parallel aan de busbaan tussen de twee witte gebouwen door. Direct rechts om de hoek is de ingang naar MU.

MU is een ANBI
MU staat bij de Belastingdienst al enkele jaren geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling, kortweg ANBI. Hier is meer te lezen over wat een ANBI precies is.

Door stimuleringsmaatregelen van de Rijksoverheid is het door onze ANBI-status voordeliger om aan MU te schenken. Je mag door de Geefwet bijvoorbeeld als particulier 25% extra aftrekken van de belasting. Daarover kun je meer lezen op de site www.daargeefjeom.nl

Alle ANBI's zijn vanaf 1 januari 2014 verplicht om inzage in de meest recente jaarverslagen, jaarrekeningen en jaarwerkplannen te geven. Die van MU vind je hier: 
Jaarverslag MU 2012 ANBI.pdf
Jaarwerkplan MU 2014 ANBI.pdf

Het MU team bestaat uit: Angelique Spaninks (Directeur), Vivian van Gaal (Publiekszaken), Niels Engel (Programma en Partners), Kor Smeenge (Productieleider), Kyra Meilink (Bureaumanager), Misha Hofman (Communicatiemanager), Nadine Roestenburg (Communicatie), Kimberley van Uden (Hoofd Educatie), Juliëtte Verberk (Educatie), Danny van der Laan (Programmamaker Fliplab), Bjorn Maria Telkamp & Jess Halden (Hoofd Facilitaire Zaken en Baliemedewerkers).