Mu X WEET IK VEEL! Festival Mu X WEET IK VEEL! Festival

Mu X WEET IK VEEL! Festival

2 workshops at MU (in Dutch)

The workshops will be in Dutch. 

Tijdens het WEET IK VEEL! Festival van 30 augustus - 3 september ontdekken kinderen en jongeren alles op het gebied van techniek, ontwerpen, maken, media, cultuur, onderzoeken en bewegen op verschillende plekken op Strijp-S. MU Play & Learn organiseert 2 workshops:

Woensdag 1 september, doelgroep: 9 - 12 jaar
Computer POR[TRAITS]
Computers die mensen herkennen – hoe werkt dat? En kunnen computers dat eigenlijk wel net zo goed als mensen? En wat als je niet herkend wilt worden? In deze workshop gaan kinderen deze vragen onderzoeken aan de hand van een interactieve kunstinstallatie. Door te kleien en maskers te knutselen kunnen ze proberen de computer voor de gek te houden! Tijdens deze workshop brengen deelnemers ook een bezoek aan de expo Real Feelings bij MU.

Donderdag 2 september, doelgroep: 9 - 12 jaar
Robot vs. mens
Wat maakt robots nou anders dan mensen? Zijn het onze emoties? Deelnemers duiken de expo Real Feelings in over emoties en technologie om te onderzoeken hoe robots en machines steeds menselijker worden. Daarnaast doen ze opdrachten aan de hand van clips van theatershow Noir van Nineties Productions; zo gaan ze o.a. een gesprek aan met een robot.

WEET IK VEEL! Festival
WEET IK VEEL! festival wil investeren in en nadenken over nieuwe manieren van het opleiden van de aanstormende generatie. Middels begrip van (e-)cultuur, digitale media, design en architectuur leren kinderen context te analyseren, van verschillende culturen tot technische thema’s als duurzaamheid. Daarnaast gedijt creativiteit door interactie tussen mensen. Door samenwerking met leeftijdsgenootjes kunnen kinderen elkaar stimuleren, reflecteren op wat zij doen of maken en leren zij onderscheid te maken tussen eigen interpretatie en die van een ander. Bekijk hier het volledige programma.