#1 Karaoke Discourse: Ethisch Design Excorcisme

#1 Karaoke Discourse: Ethisch Design Excorcisme

Haak aan via Zoom bij drie online avonden vol met 'misverstanden'

Kijk de avond terug via Vimeo.

In samenwerking met MU Hybrid Art House presenteert Karaoke Discourse een serie online events tijdens de Dutch Design Week 2020. Haak aan op maandag 19, woensdag 21 en vrijdag 23 oktober om 20.00 precies voor drie online avonden rondom het thema ‘misverstanden’. Middels performances, quizzen, face-swapping, conference calls en groepsdiscussies proberen we de wereld om ons heen en de rol die objecten en media daarin spelen beter te begrijpen. 

Karaoke Discourse is een collectief van designers dat gesprekken creëert door middel van design. Ze organiseert events en tentoonstellingen gerelateerd aan thema’s en onderwerpen uit het publieke debat en bouwen aan een platform waar wordt gesproken over de discursieve en speculatieve kant van design.   

#1 Ethisch Design Exorcisme
Objecten en producten zitten vol met intenties. In hun studioruimtes verbeelden designers de behoeftes van consumenten en bedenken allerhande slimme ideeën en oplossingen zoals ergonomische tandenborstels, zelfreinigende toiletbrillen, compacte stofzuigers of zelfrijdende auto’s. Maar wat gebeurt er wanneer de consument voor wie het product eigenlijk bedoeld is, dit verkeerd begrijpt? En belangrijker nog: wie is er verantwoordelijk voor dit impliciete misverstand tussen intentie en perceptie?

Sluit aan bij een spirituele zoektocht naar een manier om boze geesten en misconcepties te verdrijven uit de objecten en producten waar we ons dagelijks mee omringen. Help ons bij het aan de tand voelen van bekende designers die verantwoordelijk zijn voor deze misverstanden tijdens een performatief programma en bespreek de ethische dilemma’s die hun creaties in het leven roepen. Laten we zowel onze materiële als spirituele omgeving bevrijden!

Wanneer: maandag 19 oktober | Start: 20.00 | Volg het programma online via Zoom | De voertaal van de avond is Engels