#2 Karaoke Discourse: Omstreden Voorwerpen

#2 Karaoke Discourse: Omstreden Voorwerpen

Haak aan via Zoom bij drie online avonden vol met 'misverstanden'

Kijk de avond terug op Vimeo.

In samenwerking met MU Hybrid Art House presenteert Karaoke Discourse een serie online events tijdens de Dutch Design Week 2020. Haak aan op maandag 19, woensdag 21 en vrijdag 23 oktober om 20.00 precies voor drie online avonden rondom het thema ‘misverstanden’. Middels performances, quizzen, face-swapping, conference calls en groepsdiscussies proberen we de wereld om ons heen en de rol die objecten en media daarin spelen beter te begrijpen. 

Karaoke Discourse is een collectief van designers dat gesprekken creëert door middel van design. Ze organiseert events en tentoonstellingen gerelateerd aan thema’s en onderwerpen uit het publieke debat en bouwen aan een platform waar wordt gesproken over de discursieve en speculatieve kant van design.

#2 Omstreden Voorwerpen
Koop je een scooter om je voort te bewegen of om indruk te maken op je vrienden? Bijna alle objecten waar we ons mee omringen bevatten naast hun functionele waarde ook een symbolische laag. Over sommige, zoals luxe auto’s, zijn we het allemaal wel eens wat ze uitstralen. Bij andere lopen de meningen soms zo uiteen dat je je kunt afvragen of er door de ander nog wel over hetzelfde object wordt gesproken.

Deze avond nodigen we vier ‘ultieme omstreden voorwerpen’ uit, kun je al raden welke het zijn? We verklappen het niet gelijk, maar zullen ze tijdens een performatieve quizshow onthullen. We zullen hints geven over hun sociale implicaties - in plaats van hun sprankelende verschijningen; het raden is vervolgens aan jou! In plaats van met een prijs, verlaat je de show misschien wel met een geopend oog voor de politieke lagen die de objecten die we dagelijks gebruiken bevatten.

Wanneer: woensdag 21 oktober | Start: 20.00 | Volg het programma online via Zoom | De voertaal van de avond is Engels