BAD Award final selection

BAD Award final selection

Met de introductie van de nieuwe BAD Audience Award!

Wil je weten welke drie teams van kunstenaars & wetenschappers dit jaar de Bio Art & Design Awards van elk 25.000 euro winnen? En wil je ook je mening geven over welke van de andere voorstellen de allereerste BAD Publieksprijs verdient?

Kom dan op vrijdag 9 juni om 14.30 uur naar MU Hybrid Art House om alle twaalf kunst- en wetenschapsteams van dit jaar hun pitch te zien geven. Een stroom van urgente, inspirerende en creatieve artistieke en design onderzoekspressuur ideeën die de toekomst verkennen. Elk van hen krijgt vijf minuten om hun gezamenlijke voorstel toe te lichten en één prangende vraag van het publiek te beantwoorden.

Nieuw dit jaar is de BAD Audience Award, waarvoor het publiek kan stemmen. Stemmen kan na de publiekspitches op 9 juni of online tot 9 juli. Deze BAD Audience Award van 2500 euro wordt uitgereikt aan de meest aansprekende van de negen voorstellen die niet een van de grote BAD awards wint.

De BAD Audience Award van 2500 euro moet dan door het winnende team worden gebruikt om een lezing, een workshop, een (visueel of geschreven) essay, een interview, of een andere creatieve manier te ontwikkelen om de essentie van het voorstel inzichtelijk te maken voor een algemeen publiek. Dit zal dan op enig moment ook worden gepresenteerd tijdens de komende BAD Award tentoonstelling in MU die op vrijdag 15 december 2023 wordt geopend en loopt tot maart 2024.

Net als vorig jaar worden de BAD Awards mogelijk gemaakt door een uniek consortium van vijf Brabantse partners - BioArt LaboratoriesDutch Design FoundationMU Hybrid Art HouseNext Nature en The Master Institute of Visual Cultures (St Joost School of Art & Design). De twaalf kunstenaars/ontwerpers zijn geselecteerd uit 119 aanvragen die binnenkwamen via een internationale open call. De twaalf wetenschappers zijn allen verbonden aan gerenommeerde Nederlandse onderzoeksinstituten en universiteiten en bestrijken een breed scala aan expertise op het gebied van de levenswetenschappen en ecologie.

De toegang is gratis maar registreer je wel vooraf via deze link.

Het evenement is in het Engels.
Je kunt het evenement ook online volgen via een livestream op onze BAD Awards instagram.

PROGRAMMA
14.00 | Deuren open

15.00 - 16.30 | pitches van 5 minuten door de 12 teams

16.30 - 17.00 | bekendmaking van de drie winnaars en
opening van de stemming voor de eerste BAD Publieksprijs.

17.00 | drankjes & hapjes