Bildung Brabant

Bildung Brabant

Kunst en Bildung in balans

Bildung Brabant verzorgt speciaal voor docenten en studenten een verdiepend programma bij Polarities.

De tentoonstelling Polarities laat zien hoe we als mensen uit balans geraakt zijn. De vraag Hoe bewegen we van verlammende besluiteloosheid naar onontkoombaar ingrijpen? Wordt niet alleen bij MU, maar op steeds meer plaatsen in de maatschappij gesteld.

Op 17 februari presenteert Bilding Brabant prof. Dr. Klaas van Egmond, o.a. auteur van het boek Homo Universalis, die een manier zal aanreiken om de menselijke maat, die verloren gegaan lijkt te zijn, terug te vinden.

Daarnaast licht toekomstbouwer Emma van der Leest toe hoe zij als biodesigner bijdraagt aan een wereld waarin mens en natuur beter met elkaar in balans zijn. Ze laat aan de hand van haar onderzoek en product-design zien hoe zij micro-organismen gebruikt om duurzame materialen te produceren. Ook de manier waarop je de keten duurzaam vorm kan geven (Clean Tech) en haar onderzoek over het kleuren van stoffen zonder pigment komen voorbij.

Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen en met Klaas van Egmond en Emma van der Leest in gesprek te gaan.

17 februari 20.00-22.00 uur 
Toegang: 5,- 
Koop je ticket hier
Studenten van Brabantse opleidingen (oa SintLucas, Avans, Fontys, Design Academy, TU): gratis op vertoon van studentenpas