Body of Matter / BAD Award Special Dag 2

Body of Matter / BAD Award Special Dag 2

A weekend of talks, masterclasses, panels and performances

Met Body of Matter zoomt MU in op het lichaam en de mogelijkheden die de biotechnologie nu en in de nabije toekomst biedt om het te veranderen, verbeteren, ontleden en vervangen. In het bij deze tentoonstelling verschenen prikkelend essay vraagt publicist en co-curator William Myers, schrijver van naslagwerken over Bio Design (2012) en Bio Art (2015), zich af of het lichaam er eigenlijk nog wel toe doet.

Het antwoord is tweeledig, zowel ja als nee. Natuurlijk doet het lichaam er voorlopig nog toe, al was het alleen maar als uiterlijk vehikel om ons in te bewegen, en als drager van onze organen die we overigens ieder afzonderlijk naar believen kunnen vervangen door ‘kunstmatig’ dan wel ‘levend’ donor materiaal, dat ook van varkens kan komen. 

Maar hoe onze geest en onze identiteit zich verhouden tot ons lichaam en hoe onze geesten en identiteiten zich verhouden tot elkaar en tot de dingen om ons heen lijkt steeds minder afhankelijk van vlees, bloed en cellen. Wat als alles maakbaar wordt en daarmee manipuleerbaar en deelbaar, van kanker tot hele orgaansystemen en van het microbioom tot de hersenimpulsen die aan de basis liggen van onze diepste verlangens? 

Tijdens het Body of Matter BAD Award Special Weekend op 22 en 23 januari gaan kunstenaars en wetenschappers, ontwerpers en denkers dieper in op deze en vele andere vragen die ze in hun werk tegenkomen of er mee oproepen.


Programma Zaterdag 23 januari

16.00 –16.45           Launch of publication and science panel by Isaac Monté

16.45 – 17.30          Lecture Charlotte Jarvis + Dr. Reinout Raijmakers from Science for Life

17.30 – 18.00          Lecture Hongjie Yang

18.00 – 18.30         Lecture Floris Kaayk

18.30 – 19.30          Break with sandwiches and soup

19.30  - 21.00         Agi Haines Masterclass (Meld je snel aan!)

                                Orion Maxted Masterclass (Meld je snel aan!)

                                Kristin Neidlinger Masterclass (Meld je snel aan!)*

21.15  - 21.45          Performance HUMAN SIMULATION by Orion Maxted

Drinks & aftertalks

*Masterclass: Interactive Inflatable – Amplifying Human Behaviors. Materiaal wordt verzorgt door Kristin Neidlinger, deelnemers dienen hun eigen laptop mee te nemen.

Kijk hier voor het volledige programma van vrijdag 22 januari!

Waar MU
Wanneer zaterdag 23 januari van 17.00 - 22.00u
Aanmelden & tickets via Eventbrite