Boek presentatie Simone van Saarloos

Boek presentatie Simone van Saarloos

Leeftijd! Waar is dat goed voor? Absoluut nergens! (Afgezien van het smeren van de raderen van de kapitalistische reproductie).

In hun nieuwste boek Against Ageism A Queer Manifesto weeft Simon(e) van Saarloos een schat aan militante sex-liberationistische, afrofuturistische, transfeministische en decoloniale denkbeelden in hun anti-ageist zeilen. 

Tegenwoordig schilderen neoliberale samenlevingen proletarische "ouderen" niet alleen af als seksloos, maar zijn ze ook vermoordbaar geworden. Ondertussen hemelen fascistische krachten en samenzweringsculten de figuur van het vruchtbare, onschuldige, blanke kind op, terwijl ze tegelijkertijd aanvallen uitvoeren op de lichamelijke autonomie van transgender kinderen. Deze en nog veel meer intra- en intergenerationele vooroordelen, rassenfantasieën, klassenconflicten en intieme taboes worden kritisch onder de loep genomen in de eerste Nederlandse boekpresentatie van Against Ageism. Auteur Simon(e) van Saarloos gaat hierbij in gesprek met curator Staci Bu Shea, kunstenaar Vita Buivid en het publiek.

Tickets voor gewone toegang zijn €5,00 en voor studenten €2,50. De voertaal is Engels. De deuren gaan open om 19.30 uur en het evenement begint om 20.00 uur.

Bestel je ticket hier.