Colleagues day

Colleagues day

Vis-à-Visa collective

Veel mensen zijn bekend met het hebben van een deeltijdse baan. Dit geldt vooral voor studenten en pas afgestudeerden en zo ook voor de meeste leden van het Vis-à-Visa collectief. Om een gesprek op gang te brengen nodigen de leden van het collectief hun collega's van hun deeltijdbaan uit om hun 'andere' baan - De Kunstenaar - te laten zien. Ze transformeren 'Home Sweet Home' om tot hun kunstkantoor waar ze een panelgesprek voeren met kunstenaars en restauranthouders Lucas Maassen, Piet Hein Eek, collectief lid en fulltime kunstenaar Metincan Güzel en hoofd masteropleiding Design Academy Ilse Meulendijks.

Tijdens dit gesprek gaan zij dieper in op het aannemen van jonge ontwerpers en kunstenaars in niet-kunst/design banen. Dit om te begrijpen hoe deze keuzes eruit zien en wat het voor hen betekent, om zo inzicht te krijgen in hun bedrijven die parallel aan hun kunstpraktijken bestaan. Het panel zal ook de rol van de Design Academy bespreken bij het bieden van toegang en ondersteuning voor hun studenten en hoe hun verantwoordelijkheden eruit zien/zouden moeten zijn met betrekking tot banen. 

De deuren gaan open om 19.30 uur, het evenement begint om 20.00 uur en eindigt om 21.00 uur.
Dit evenement wordt in het Engels gehouden. De toegang is gratis.

Van 21.00 uur tot 2.00 uur kun je het collectief live de 'Home Sweet Home' installatie zien transformeren op Rararadio Eindhoven.

Foto: Boudewijn Bollmann