Create Out Loud #3: Spirituality in Design

Create Out Loud #3: Spirituality in Design

Talking ‘bout Design

Tijdens de Dutch Design Week is MU het decor voor een frisse talkshow waarin makers zich hardop uitspreken. Met uiteenlopende gasten zoeken we de grenzen van design op, interessant voor een breed publiek maar ook voor ingewijde kenners en professionele ontwerpers.

Create Out Loud is in samenwerking met Dutch Design Week en wordt gepresenteerd door Isolde Hallensleben en vastgelegd op audio.

Create Out Loud #3: Spirituality in Design (25 oktober)
Ontwerpen met bezieling, vanuit het bewustzijn dat er meer is dan de cyclus van productie en consumentisme die de kapitalistische, neo-liberale wereld lijkt voort te drijven. Volgens professor Stuart Walker kan een meer spirituele benadering van design ons helpen om de toekomst duurzamer, ethischer en economischer vorm te geven. Vraag is hoe ontwerpers hun werk vanuit een meer spirituele persoonlijke ethiek kunnen ontwikkelen? En hoe kunnen we onze materiële cultuur laden vanuit de diepzinnige notie dat het zoeken naar diepere en persoonlijker betekenis in alles wat ons omringt kan helpen om innerlijke rust, oprecht geluk en een echt duurzame toekomst te creëren.

Guests

Bas van Abel (DDW ambassador and designer of the FairPhone), Wendy Plomp & Remco van der Craats (Dutch Invertuals), Sander Wassink (ontwerper) and Dave Hakkens (designer), among others.
Inloop vanaf 17.30 de talkshow start om 18.00

Programmaoverzicht Create Out Loud:
- Create Out Loud #1: zondag 23 oktober - For Play, Shaping Sexuality
- Create Out Loud #2: maandag 24 oktober - Hybrid Design, on what design can be
- Create Out Loud #3: dinsdag 25 oktober - Spirituality in Design
- Create Out Loud #4: woensdag 26 oktober - Crafting Complex Materials
- Create Out Loud #5: donderdag 27 oktober - Fail Design, designing & solving world problems
- Create Out Loud #6: vrijdag 28 oktober - Parliament of Things
- Create Out Loud #7: zaterdag 29 oktober - Sparking Tech & Design