Create Out Loud #6: Parliament of Things

Create Out Loud #6: Parliament of Things

Talking ‘bout Design

Tijdens de Dutch Design Week is MU het decor voor een frisse talkshow waarin makers zich hardop uitspreken. Met uiteenlopende gasten zoeken we de grenzen van design op, interessant voor een breed publiek maar ook voor ingewijde kenners en professionele ontwerpers.

Create Out Loud is in samenwerking met Dutch Design Week en wordt gepresenteerd door Isolde Hallensleben en vastgelegd op audio.

Create Out Loud #6: Parliament of Things (28 oktober)
Mensen spreken, niet alleen namens zichzelf maar ook namens het heelal, het regenwoud, de dieren, de stad. Schrijver Bruno Latour houdt met zijn Parliament of Things (Parlement van de Dingen) een pleidooi voor het recht van het object. Hij pleit voor een visie waarin de waarden (niet de waarde) van objecten en andere entiteiten gelden. Het Parlement van de Dingen gaat voorbij aan het antropocentrisch denken, waarin de mens een plek inneemt in het middelpunt van het bestaan, en bevraagt wat de relatie is tussen onszelf en de dingen. Het Parlement van de Dingen onderzoekt wat het voor ons Westerlingen betekent om namens de dingen en de natuur te spreken. Is het denkbaar dat we onszelf een andere plek geven in het universum?

Guests
Joost Janmaat & Thijs Middendorp (Partizan Publik, promoters of the Parliament of Things), Lotte van den Berg (theatremaker), Eva Meijer (philosopher, artist, author of Animal Language, and PhD student on the political voice of animals) andĀ Fien Veldman (Winner essay contest De Correspondent) among others.

Inloop vanaf 17.30 de talkshow start om 18.00

Programmaoverzicht Create Out Loud:
- Create Out Loud #1: zondag 23 oktober - For Play, Shaping Sexuality
- Create Out Loud #2: maandag 24 oktober - Hybrid Design, on what design can be
- Create Out Loud #3: dinsdag 25 oktober - Spirituality in Design
- Create Out Loud #4: woensdag 26 oktober - Crafting Complex Materials
- Create Out Loud #5: donderdag 27 oktober - Fail Design, designing & solving world problems
- Create Out Loud #6: vrijdag 28 oktober - Parliament of Things
- Create Out Loud #7: zaterdag 29 oktober - Sparking Tech & Design