Day 1 Miraculous Future Workshop

Day 1 Miraculous Future Workshop

Een 2-daagse workshop in samenwerking met het Nederlands Film Festival.

In deze 2-daagse Speculative Storytelling Workshop richten bioloog en multidisciplinair kunstenaar Ashley Baccus-Clark en kunstenaar Klasien Van de Zandschulp zich op Feminist Futures en World Building.

Speculative storytelling is een manier om anders naar het heden en toekomst te kijken en biedt handvaten voor originele oplossingen en radicale nieuwe ideeën. De resultaten van deze tweedaagse workshop zullen bestaan uit meerdere verhalen, die het begin zullen vormen van een internationaal ‘future thinking archive’ voor Miraculous Futures. Werk tijdens de workshop samen mee aan een Miraculous Future.

De eerste dag vindt plaats in MU (Eindhoven) en staat in het teken van een grote inspiratie-brainstorm. Er worden ideeën uitgewisseld, gesprekken gevoerd en gezamenlijk gekeken naar de toekomst van interactieve kunst. Op dag twee steken de kunstenaars samen met jou de handen uit de mouwen tijdens het NFF (Utrecht). Hier leer je te werken met het concept ‘world building’. Kijk hoe de ideeën van de eerste dag vorm krijgen en werk mee aan een Miraculous Future.

Ashley Baccus-Clark
Ashley Baccus-Clark is moleculair- en celbioloog en multidisciplinaire kunstenaar. Ashley gebruikt nieuwe media en storytelling om thema’s te onderzoeken zoals deep learning, kennis, geheugen, ras, trauma en systemen van geloof. Ze werkt regelmatig samen met Hyphen-Labs en maakt deel uit van het Ida Rubin Artists in Residence programma van het MIT Center for Art, Science & Technology.

Klasien van de Zandschulp
Voor de Nederlandse interactive designer Klasien van de Zandschulp ligt de nadruk op storytelling en menselijke interacties waarbij digitaal/fysiek en online/offline in elkaar overgaan. Ze won recentelijk de IDFA Doclab Immersive Non-Fiction award en is geselecteerd voor het Sundance New Frontier Story Lab.

Deze workshop is ontwikkeld en wordt begeleid door Ashley Baccus Clark (Hyphen-Labs) en Klasien van de Zandschulp, in nauwe samenwerking met MU en het Nederlands Film Festival. De resultaten van de workshops worden gepresenteerd tijdens de NFF Conferentiedag op dinsdag 1 september.


INFO & TICKETS
Taal: Engels

Tickets zijn voor € 35,- per workshop verkrijgbaar (inclusief lunch en drankjes). Wil je beide dagen meedoen? Koop dan twee losse tickets. Beperkt aantal tickets beschikbaar.

Dag 1 - zaterdag 28 september vindt plaats bij MU van 12:00 - 17:00.
Tickets via Eventbrite.

Dag 2 - zondag 29 September vindt plaats in de balzaal van de Winkel van Sinkel in Utrecht van 13:00 - 17:00. 
Tickets via de website van NFF.