Create Out Loud #4

Create Out Loud #4

NURTURING COLLABORATIONS Balancing green & fair food

NURTURING COLLABORATIONS Balancing green & fair food

Ontwikkelingsorganisatie HIVOS is vorig jaar onder de naam ‘Age of Wonderland’ een meerjarige samenwerking aangegaan met Baltan Laboratories om te verkennen hoe design, kunst en ontwikkelingssamenwerking elkaar kunnen inspireren. Tijdens deze Dutch Design Week zijn opnieuw een aantal internationale kunstenaars uitgenodigd om in Eindhoven hun ideeën over sociale innovatie uit te wisselen met Nederlandse ontwerpers en te delen met het publiek. De focus is daarbij heel nadrukkelijk gericht op een wederkerige relatie; wat kunnen we leren van ontwerpers in ontwikkelingslanden om betere op maat gerichte hulp te kunnen bieden? De focus dit jaar is gericht op groen en eerlijk voedsel.

Met Arne Hendriks (curator Age of Wonderland, HIVOS/Baltan Laboratories), Ahadi Katera & Achmad Fadillah (ontwerpers Age of Wonderland), Pim van Baarsen (SuperLocal), Judith Zengers (ZLTO, Agri meets Design) en anderen.

Waar MU
Wanneer 21 oktober van 17:30 tot 19:30 uur.

De ruimte van MU, centraal gelegen op Strijp-S is aan het eind van iedere Dutch Design Week dag het decor voor een frisse design talkshow. Alles rond design kan daarin aan bod komen, interessant voor een breed publiek maar ook voor de meer ingewijde kenner. 

Bekijk het volledige Create Out Loud programma hier.