Create Out Loud #7

Create Out Loud #7

IMMERSIVE FUN Designing experience

IMMERSIVE FUN Designing experiences

Er is een grote behoefte aan nieuwe verhalen in het nieuwe medialandschap. Nieuwe immersieve technologie zoals Virtual Reality en de gaming industrie bieden in theorie ongekende mogelijkheden, maar de praktijk staat nog in de kinderschoenen. Het VPRO lab is met studenten van de studio Crafting Narratives van Design Academy Eindhoven gestart met een onderzoek naar deze nieuwe manieren van narrativiteit door middel van VR. Wat doet het met de publieke ervaring? Kunnen we er meer empatische verhalen mee vertellen wordt het belevingsaspect vergroot? In hoeverre kunnen we dat inzetten in andere contexten zoals de zorg, de wetenschap of de politiek?

Met Aldo Hoeben (fieldOfView), Steye Hallema (VPRO Medialab), studenten Crafting Narratives (DAE), Detlef La Grand (WOID), Mirjam van Dijk (VPRO Peepshow), Thierry Pul (Purple Pill) Allison Crank (The Reality Theatre), PieterJan Pieters (OWOW), Bart Brouwers (E52), Danielle Arets (Design Academy Eindhoven) en anderen.


Waar MU
Wanneer 24 oktober van 17:30 tot 19:30 uur.


De ruimte van MU, centraal gelegen op Strijp-S is aan het eind van iedere Dutch Design Week dag het decor voor een frisse design talkshow. Alles rond design kan daarin aan bod komen, interessant voor een breed publiek maar ook voor de meer ingewijde kenner. 

Bekijk het volledige Create Out Loud programma hier.