DIGIDOPAMINE DINNER SHOW

DIGIDOPAMINE DINNER SHOW

The Self Design Academy Special Weekend

Trek je joggingbroek uit en je mooiste outfit aan voor een overstimulerende avond in het teken van onze oneindige zoektocht naar dopamine. Na twee weken lockdown is het tijd voor de DIGIDOPAMINE DINNER SHOW! Harm en Nadine helpen je terug de hybride wereld in tijdens deze IRL-zoektocht naar DOPAMINE. Verwacht een avond met opwekkende hapjes die je receptoren aanzetten en hybride presentaties en performances door kunstenaars en denkers die je verveelde neurotransmitters weer aanzwengelen. Dit is ook het laatste weekend om te reflecteren op je eigen ontwikkeling en persoonlijke groei in The Self Design Academy. De uitgelezen kans voor Harm en Nadine om je mee te nemen in de speciale DIGIDOPAMINE DINNER SHOW.

Harm Hofmans (MU) en Nadine Roestenburg (STRP & Fontys) maken al ruim een jaar - op ongezette tijden - DIGIDOPAMINE. Welbekend van de muzikale vrijdagmiddagborrel op RaRaRadio. Inmiddels zijn ze ook te boeken als sferische opluistering op je festival, promotieborrel of boeklancering. Altijd on point, on- en offline. Hun muzikale en filosofische weerspiegelingen op ons digitale gedrag zorgen steevast voor vragen in je hoofd die nog lang na-ruisen. Topics die de revue al zijn gepasseerd: verslaving, online shoppen, acceleratie, sigaretten, dopamine fasting, zwelgen, zwelgen, zwelgen, gebroken harten, huilende YouTubers, depriwave, MDMA. Gelukkig zijn we nog lang niet uitgepraat. Nadine heeft haar Spotify-press-play-DJ-skills inmiddels ingeruild voor serieuze mixing skills. Ook onderzoekt zij de cultuurfilosofische overpeinzingen iets serieuzer in het gelijknamige onderzoeksproject bij Fontys Hogescholen. Harm zorgt er aan zijn kant voor dat de ideeën, inzichten en vragen die tijdens DIGIDOPAMINE opdoemen een plek krijgen in de (rand)programma’s van MU.

Wanneer: zaterdag 21 november | Locatie: MU Hybrid Art House | Deur open: 16:00 | Start programma: 16:15 | Einde: 19:00 | Tickets: regulier 7,50,- & studenten 5,- via Eventbrite

DIGIDOPAMINE DINNER SHOW is onderdeel van het The Self Design Academy Special Weekend

DIGIDOPAMINE DINNER SHOW PROGRAMMA
Manon Aubry - You are never too ambitious (Y.A.N.T.A)
Met dit werk studeerde Manon in 2020 af aan de Design Academy Eindhoven (master Social Design). Y.A.N.T.A is een virtual reality-omgeving voor somatisch welzijn. Een poëtisch, emotioneel en artistiek ritueel, of in andere woorden, een alternatief voor traditionele gezondheidszorg, om te anticiperen op angst, zelfvertrouwen, burn-out en depressie.

Gerald Moore – Dopamining
Gerald Moore is een politiek filosoof. Zijn werk richt zich op hoe technologieën onze ervaring van de wereld, verlangen en aandacht transformeren. Tijdens de DIGIDOPAMINE DINNER SHOW zal hij het hebben over het concept van “dopamining”: deze term gebruikt hij voor een economisch model dat zowel gericht is op de extractie van dopamine, als op het creëren van een sociale instabiliteit die ten grondslag ligt aan pathologische vormen van consumptie.

Nadine Roestenburg - Instant Happiness
Ontspan. Je hebt de controle over je emoties. Je kunt alles aan. Deze YouTube-remix met zelfhulp-quick-fixes begint op een frequentie van 2,75 hz (Delta) en neemt gedurende 5 minuten langzaam af tot een frequentie van 2,00 hz (Delta) tot het einde van de performance. Deze remix bevat subliminale berichten van YouTube-commentatoren. Kom tot rust. Bevrijd jezelf van angst.

Nadine Roestenburg is een onderzoeker en curator die enthousiast wordt van de hedendaagse worsteling met digitale technologie. Ze is gefascineerd door hoe we onze digitale apparaten, netwerken, het on- en offline leven, tegelijkertijd liefhebben en haten. Nadine is gefascineerd door bijna alles in het leven, inclusief digital detoxen, online shoppen, zelfhulpboeken en de welzijnsindustrie. Ze werkt als onderzoeksleider Post-Digital Cultures bij Fontys Hogescholen en als curator bij STRP.

TeYosh – Attention Spam & Dictionary of Online Behaviour
TeYosh, bestaande uit Sofija Stanković & Teodora Stojković, is een multidisciplinair ontwerp duo, gespecialiseerd in art direction en animatie. Hun werk focust op digitale media in een sociale context. TeYosh biedt een alternatieve blik op de samenleving en haar ongeschreven regels. Hun kunstpraktijk is gericht op het onderzoeken van de relatie tussen mensen en digitale technologie. Ze creëren alarmerende verhalen die speculeren over de emotionele impact van immersieve technologie.

Klasien van de Zandschulp & Marjolein Vogels - OurSpace, social distancing editie
OurSpace is een participatieve voorstelling die inzoomt op de virtuele en fysieke ruimte tussen mensen, hun online en offline identiteit en sociale ontmoetingen. Ourspace is een eigenzinnig sociaal experiment en voorstelling die de lichamen van deelnemers choreografeert met behulp van een chatbot in WhatsApp. De voorstelling test de grenzen van de ruimte in onze hyper-verbonden wereld.

Zwermers – groepsversie Pan~ // Catwalk
Pan~// Catwalk is een performance project over de veelkleurigheid van de mens. Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn, en soms moeten zijn. Wat zegt die tweede huid over ons? Draagt de mens kleding of wordt de mens door kleding gedragen? De makers van Zwermers zijn gefascineerd door de kracht van deze tweede huid. 

In dit project is ons lichaam het canvas, de kleding doet het werk. Tijdens de DIGIDOPAMINE DINNER SHOW toont Zwermers voor het eerst een versie van Pan~// Catwalk met meerdere van deze canvassen: een groep lichamen die diversiteit representeert op het gebied van leeftijd, lichaamsbouw en kleur. 

Zwermers heeft de missie opgevat om de collage aan mens-types diverser en inclusiever te maken en zo de veelkleurigheid van de mens te vieren. Identiteit is een fluïde en beweeglijk begrip, wat de zoektocht naar inclusiviteit interessant en uitdagend maakt. Dit onderzoek is tot stand gekomen in samenwerking met Theater de Nieuwe Vorst in Tilburg en MU. 

Performers: o.a. Tegest Pecht Guido, Inez Wolters en Paul van de Waterlaat
Muziek: Wouter de Belder 

Margriet Craens bereidt vegetarische hapjes. Helaas kunnen we geen rekening houden met dieetwensen. 

De veiligheid van onze bezoekers staat voorop. We laten daarom maar een beperkt aantal bezoekers toe, houden de 1,5 meter afstand regels in acht en vragen alle bezoekers om een mondkapje te dragen. Lees in dit PDF de MU COVID-19 Bezoekvoorwaarden, Hygiëne maatregelen en Maatregelen bij gezondheidsklachten. (Laatste update: 19 oktober)