DIT is Weather or Not ijs DIT is Weather or Not ijs

DIT is Weather or Not ijs

Why tidy my exhibition space when the whole world is in a mess? by Sharon Houkema

DIT lijkt misschien een rommelige kamer van een milieubewuste student, maar is de bijdrage van MU aan het DIT festival. De installatie 'why tidy my exhibition space when the whole world is a mess'? van Sharon Houkema is de zevende in een reeks Weather or Not installaties in de twee containers tegenover Intelligentia Ice. Wij vonden DIT een mooie gelegenheid om ijs-specialist Björn Olaf Royd Cocu uit te nodigen speciaal voor Weather or Not een ijssmaak te ontwikkelen.

DIT Weather or Not ijs (€1,50 per bolletje) is een rode druivensorbet gemaakt van gletsjerwater met een extra mineralensmaak en een vleugje echte Eiswein uit Oostenrijk. Björn koos specifiek voor deze ingredienten omdat het maken van ijswijn een delicaat en risicovol proces is, dat geheel afhankelijk van de weersomstandigheden vaak uitloopt op een fiasco. Als de druif de weersomstandigheden in een droog jaar overleeft zonder schimmelaantasting wordt hij in de winter geoogst. Ongeveer eens in de tien jaar heeft de wijnmaker goud in handen.

Loop dus vooraf aan het bezichtigen van de expo van Sharon Houkema even binnen bij Bjorn voor een bolletje DIT is Weather or Not ijs. Knoeien in de container mag! Want 'why tidy my exhibition space when the whole world is a mess'?

Wanneer 13 - 14 - 15 mei 2016 tijdens DIT festival
Open Do t/m Vr 10.00 tot 18.00 uur, Za 11.00 tot 17.00, Zo 13.00 tot 17.00
Waar Strijp-S, tegenover Onder de Leidingstraat en Intelligentsia ICE

MU bedankt de kunstenaars, Onder de Leidinstraat, Plug In City, Gemeente Eindhoven en Trudo voor het mede mogelijk maken van Weather or Not.