Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival

Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival

THURSDAY SPECIAL

Donderdag 7 februari vertonen we in MU de film Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival, een intrigerende kijk in het leven en de gedachtegang van een belangrijke hedendaagse denker op het gebied van feminisme, wetenschap en technologie. 

In de jaren 80 werd Donna Haraway bekend met haar werk rond gender, identiteit en technologie. Daarin brak ze met de heersende trends en zette ze de deur open voor een vrijmoedig en vrolijk transfeminisme. Met haar werk slaat de invloedrijke kenniswetenschapper, feministe en sciencefictionliefhebber een brug tussen wetenschap en fictie. Filmmaker Fabrizio Terranova zocht Donna Haraway thuis in Californië op en trok - bijna letterlijk, een paar weken bij haar in om een eigenzinnig filmportret van haar te maken. Terranova laat Haraway in haar eigen leefomgeving spreken en gebruikt aantrekkelijke ensceneringen die de speelse denkgevoeligheid van de wetenschapper op de spits drijven. Het resultaat is een zeldzaam openhartig intellectueel portret van een hoogst origineel denker.

De film duurt 82 minuten en is Engels gesproken, zonder Nederlandse ondertiteling.

Waar MU
Wanneer donderdag 7 februari maart 2019
Tijd open vanaf 19.30 film start om 20.00 
Tickets €7,50/ studenten 5,- (beperkt aantal tickets). Alle tickets via Eventbrite.