Fremdkörper Special

Fremdkörper Special

Met Boogaerdt/VanderSchoot, Ginevra Petrozzi & Mala Kline

Welke kennis over onszelf en onze plek op deze aarde schuilt er in ons onderbewustzijn? Ligt er in de droomwereld een bron van wijsheid verborgen? Tijdens de Fremdkörper Special op zaterdag 11 december duiken we dieper in de wereld van (droom)orakels, slaaprituelen en digitale magie. Samen met performanceduo Boogaerdt/VanderSchoot, digital witch Ginevra Petrozzi en droomtherapeut Mala Kline gaan we op verkenningstocht in het onderbewuste middels een workshop, sessie en rituele ceremonie.

De dag zal zo worden ingericht dat er genoeg - fysieke - afstand tot elkaar kan worden bewaard. Met een klein, intiem gezelschap onderzoeken we thema’s die juist nu zo waardevol zijn, in een tijd waarin de vanzelfsprekendheid waarmee we ons door de wereld bewegen onder druk staat. Wellicht vinden we in het onderbewuste antwoorden op vragen die de coronapandemie ons onverbiddelijk presenteert, over onszelf en de plek die we als mens innemen op deze wereld. 

Waar: MU Hybrid Art House | Wanneer: zaterdag 11 december | Tijd: 11.00 - 17.00 | Tickets: 15,- regulier / 10,- student incl. lunch, bestel hier je kaartje

PROGRAMMA
10.30 - 11.00: Inloop 
11.00 - 11.30: Welkom en inleiding Boogaerdt/VanderSchoot
11.30 - 13.00: Workshop Ginevra Petrozzi
13.00 - 14.00: Lunch*
14.00 - 16.00: Sessie Mala Kline 
16.00 - 16.30: Korte pauze
16.30 - 17.00: Sluitingsceremonie Ginevra Petrozzi

*Er wordt gezorgd voor lunch met vegetarische opties. Heb je speciale dieetwensen? Neem contact op met communicatie@mu.nl.

BOOGAERDT/VANDERSCHOOT
In MU toont performanceduo Boogaerdt/VanderSchoot (BvdS) t/m 30 december de multimedia-installatie Fremdkörper. Het werk van BvdS toont lichamelijkheid in al haar vormen. De expressieve, fysieke, gedurfde en zeer visuele theatrale installaties draaien om de strijd en uitdagingen waarmee we als mens worden geconfronteerd in de media-gedreven wereld van vandaag. Onze gezamenlijke aandacht en zintuiglijke waarneming beschouwt BvdS als de meest essentiële en politieke krachten van mensen; juist nu in het noodzakelijke veranderproces op weg naar een leefbare wereld.

MALA KLINE – SESSION 'THE WORLD AS A MIRROR'
Mala Kline is een Sloveense choreograaf en filosoof. Haar uitgebreide oeuvre is gebaseerd op de Saphire® droomtechniek, de beoefening van innerlijke visie, waarvoor ze een gecertificeerd therapeut is.

Mala sluit online aan en begeleidt de sessie The World as a Mirror. Verbeelding, de beeldtaal van het onderbewustzijn, creëert ruimte: voor nieuwe denkbeelden, hoop, verbondenheid en samenhang. Tijdens de sessie bekijken we de wereld als een spiegelbeeld van onze ziel; het onderbewuste als een omgekeerde spiegel van het bewustzijn - die ons zowel obstakels als mogelijkheden toont. We duiken dieper in de notie & waarde van spiegelen en maken onder begeleiding van Mala een rituele reis naar ons onderbewustzijn. 

GINEVRA PETROZZI - WORKSHOP 'KNOWS TOO MUCH'
Italiaanse designer en kunstenaar Ginevra Petrozzi onderzoekt de rol van hekserij, volkskennis, magie, ritualiteit en mystiek in ons digitale tijdperk. Afgelopen zomer verzorgde Ginevra een aantal digitale lezingen in MU. In de rol van digital witch zette ze Tarot in een digitaal perspectief en las onze realiteit aan de hand van onze smartphones, zoals je een Tarotkaart zou lezen.

In de workshop Knows Too Much nemen we de relatie tussen mens en apparaat onder de loep. Deelnemers worden uitgenodigd om als moderne waarzeggers kritisch te kijken naar hun smartphones. Wat zegt dit apparaat over ons? Welke onderbewuste symbolen kunnen we onthullen, en hoe kleuren deze onze digitale werkelijkheid? In de workshop maken we gebruik van rituelen, symbologie, woorden en ervaringen om een nieuw soort relatie met digitale apparaten en onszelf te creëren, en ons bewust te worden van zaken als cyber security, surveillance en de kracht van algoritmes.