Get a Room! #3: Vijftig tinten grijs. Liefde, seks en senior

Get a Room! #3: Vijftig tinten grijs. Liefde, seks en senior

Get a Room!, georganiseerd door Firma Vruchtvlees in samenwerking met MU, is een reeks van 4 film- en debatavonden over datgene wat ons allen eindeloos blijft fascineren: seksualiteit. Geen onderwerp is te gek, niets is onbespreekbaar.

Ouder worden, het overkomt ons allemaal. Voor de één een grote angst, voor de ander een heerlijk avontuur. Hoe dan ook, het roept vele vragen op. En wie kunnen die beter beantwoorden dan de echte kenners: de senioren zelf. In aanloop naar deze Get a Room! is Firma Vruchtvlees daarom op pad gegaan om ouderen te vinden die hier over wilden praten. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Werknemers in diverse ouderencentra reageerden enthousiast, maar het management hield verrassend genoeg het ophangen van een oproep tegen. En ondanks een flink bereik van dezelfde oproep via Facebook kwamen er vrijwel geen reacties. Dit riep een heleboel vragen op en toonde misschien zelfs het taboe op dit onderwerp aan. In ieder geval genoeg stof om over na te denken en uit te zien naar een bij voorbaat interessante avond.

De film van de avond is ’69: Liefde Seks Senior’ van Menna Laura Meijer, die zelf aanwezig zal zijn voor het nagesprek. In haar documentaire geven een aantal 70-plussers een ontwapenende inkijk in hun seks- en liefdesleven. Na de film wordt een zo open mogelijke dialoog gevoerd met, naast de regisseuse, Terry van der Zijden van Stichting De Brug en eerder De Rode Draad. Door de avond heen gaat Steve Napier de aanwezigen verrassen met zijn live tekenkunsten. Voel je vooral niet te jong om aan te sluiten, want vroeg of laat gaat dit over ons allemaal.
Waar MU
Wanneer donderdag 17 september, 20.00 uur