Get a Room! #4: Shaping sex, designing sexuality

Get a Room! #4: Shaping sex, designing sexuality

Design, het is zo ondertussen van invloed op vrijwel ons hele dagelijks leven. Van Alzheimer tot kruidentuin. Gedeeltelijk door eigen ervaring vragen wij ons wederom iets af. Design Academy Eindhoven heeft afstudeerrichtingen als Man and Identity en Man and Activity. Maar waar is Man and Sex? Of moet het seksuele aspect niet gewoon onderdeel zijn van iedere richting? En hoe gaan ze hier op bijvoorbeeld Artez in Arnhem mee om? Een bankstel verandert toch regelmatig tot decor van zeer intieme momenten. Hoe handig zou het zijn als een lamp wat dimt als de feromonen door de lucht gieren. En wat als de inrichting van de openbare ruimte onze lieve lusten ook de ruimte geeft? 

De DDW is in onze ogen veel te seksloos. Rust er een taboe op het onderwerp binnen design thinking of hebben we iets over het hoofd gezien? Het is te makkelijk om in clichés te denken, diepgang is gewenst. Tijd voor een verkennende nulmeting, samen met gastsprekers Robert Adolfsson, Bastiaan Buijs, Mark Sturkenboom en Joannette van der Veer. Een compromisloos gesprek waarin we vorm geven aan de seksuele stand van zaken in de designwereld.

Get a Room!, georganiseerd door Firma Vruchtvlees in samenwerking met MU, is een reeks van 4 film- en debatavonden over datgene wat ons allen eindeloos blijft fascineren: seksualiteit. Geen onderwerp is te gek, niets is onbespreekbaar. 

Wanneer 20 oktober, 20.00 uur
Waar MU
 

www.firmavruchtvlees.nl
www.get-a-room.nl