GLOW NEXT: Reflecting Holons

GLOW NEXT: Reflecting Holons

Fragiel en stabiel tegelijk, een knooppunt tussen deel en geheel: de Holons van Jetske Visser en Michiel Martens vangen de essentie van het bestaan in één vloeiende beweging tijdens GLOW NEXT 2015.

Een Holon laat zich het best omschrijven als een zeepbel die je niet zelf hoeft te blazen. Flinterdunne iriserende strips bevestigd aan een ronddraaiende as creëren de illusie van een sferische vorm die het licht breekt en verstrooit zoals een zeepbel dat zou doen: met alle kleuren van de regenboog. Maar waar zeepbellen na een korte vlucht uiteenspatten, worden de Holons door aandrijving van simpele elektromotoren moeiteloos in stand gehouden. Het moment van verwondering wordt almaar opgerekt en vermenigvuldigd; de ruimte van MU is volledig ondergedompeld in de magie van deze autonome wezens.

Bij toeval ontstaan uit experimenten met reflecterende materialen, verweven de Holons kinderlijke fascinatie met esthetische vervoering. Kom naar MU en laat je betoveren door hun spel van licht en beweging dat het leven viert in een dans met de nacht.

Where MU
When 7 - 14 November, 2015

GLOW NEXT openingstijden:
Overdag geopend volgens de vaste openingstijden
Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur

Opening zaterdag 7 november 18:00-20:00

www.jetskevisser.nl
www.michielmartens.com

Photo: Floor Knapen © www.jetskevisser.nl