Hackers & Designers: Workshop en bezoek MU

Hackers & Designers: Workshop en bezoek MU

Doe mee aan een van onze ochtendworkshops tijdens het Hackers & Designers Zomerkamp 2024.

Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud? Laat het je favoriete volwassene weten en doe mee aan één van onze open ochtendworkshops tijdens het Hackers & Designers Zomerkamp 2024. Op verschillende ochtenden en in het weekend zullen de kampeerterreinen geopend zijn voor iedereen om deel te nemen aan korte workshopactiviteiten die openstaan voor het publiek. De workshops worden in het Nederlands en Engels gegeven, afhankelijk van de behoefte.

Op donderdag 18 juni komt het Hackers & Designers Zomerkamp op bezoek bij MU. En jij mag mee! Let op: je kunt  meereizen vanaf camping het Wilde Weg, of we zien elkaar bij MU!

Hulda, Lilli & The Roach
Ze heten Hulda & Lilli, en alleen al door ze een naam te geven lijkt het of je ze kent. Hulda & Lilli zijn een kameleon en een sprinkhaan in een visueel verhaal van de Finse kunstenaar Maija Tammi. Hoe kunnen we ons verplaatsen in niet-menselijke dieren? In Maija's tweede werk On The Third Day maak je kennis met een bedwelmde kakkerlak. Hij wordt  wakker in een donkere grot en weet niet hoe hij daar is gekomen. En wat is dat groeiende ding tussen zijn poten? De kakkerlak heeft drie dagen om erachter te komen...

Kunst en wetenschap, natuur en cultuur, verhalen vertellen en onderzoek komen allemaal samen in het werk van Maija.

Lees meer: https://www.mu.nl/en/exhibitions/hulda-lilli-the-roach-by-maija-tammi

TRANSMISSION
Ver weg van het lawaai van de mensen en hun technologie, bestaat een ondergrondse wereld vol leven. Een wereld waar planten, organismen en schimmels ongestoord fluisteren in hun eigen taal.

Touki Delphine is een groep kunstenaars uit Amsterdam. Ze geloven dat mensen veel kunnen leren als ze naar dit ondergrondse leven zouden luisteren. Met hun installatie TRANSMISSION ervaar je dit mysterieuze ondergrondse netwerk op verrassende manieren. Zoemende remleidingen, sissende slangen en gloeiende reflectoren van het autokerkhof ... samen laten ze je het meest complexe natuurlijke systeem op aarde zien.

Bij MU is ook de korte documentaire The Underground Astronaut te zien. Filmmaker Marleine van der Werf laat zien hoe bioloog Toby Kiers planten en schimmels van over de hele wereld in kaart brengt om te begrijpen hoe ze samenwerken.

Lees meer: ​​ https://www.mu.nl/en/exhibitions/transmission-by-touki-delphine

Datum: 18-07-2024
Tijd: 10:00 - 12:30 
Waar: MU Hybrid Art House Torenallee 40-06 (Strijp-S), 5617 BD, Eindhoven
Kosten: gratis! 

Heb jij er al zin in? Je kunt je hier aanmelden en meer informatie vinden!

Over het Hackers & Designers Zomerkamp 2024
Het Hackers & Designers Zomerkamp 2024 "Unruly Currents & Everyday Piracy" vindt plaats van 15 tot 25 juli 2024 bij Het Wilde Weg. Tijdens het kamp zullen 30 bewoners samen leren, creëren en leven. Het concept streeft naar een holistische en intersectionele benadering van duurzaamheid (sociaal, ecologisch, economisch, cultureel) en wil soms willekeurige scheidslijnen tussen werk, spel, vrije tijd, onderhoud en zorg overstijgen.

De workshops zijn onderdeel van het educatieprogramma van MU Play & Learn en worden de rest van het jaar vooral op scholen aan klassen gegeven.