Launch Party! Brad Downey & Jess Øberlin

Launch Party! Brad Downey & Jess Øberlin

MU lanceert op één avond: een boek waarmee je de ruit van een telefoonhokje in kunt gooien en een T-shirt waar een hele party crowd inpast. Yes!

Vrijdag 21 september vindt tijdens de opening van Plug-in-City 2.0 de lancering plaats van het boek Slapstick Formalism van kunstenaar Brad Downey en een exclusieve oplage van twee T-shirts uit de collectie My Mind Always Drifts van modeontwerper Jess Øberlin (JØ), in samenwerking met Brad Downey. Kom langs voor een Q&A met Brad Downey, drankjes en dansjes op de tunes van Jess’ Spotify DJ list. En scoor gelijk twee exclusieve exemplaren van het boek en T-shirt. Don't miss out!

Brad Downey
Brad Downey is berucht om zijn subversieve streken en minimalistische interventies in de openbare ruimte. Hij gebruikte de straat jarenlang als zijn atelier. Bloembakken, lantarenpalen, telefoonhokjes, vuilcontainers – als je voorbij de beoogde functies kijkt schuilt in alles een kunstwerk. Slapstick Formalism is een verzameling van Downey's werk. Een boek dat - letterlijk! - bol staat van de sculpturen, architectuur, presentaties, installaties, films, tekeningen, collages en activisme, de één nog radicaler dan de ander, waarbij objecten en activiteiten uit het dagelijks leven telkens als grootste inspiratiebron fungeren.

Jess Øberlin
Jess Oberlin (JØ) is een interactief, evolutionair platform en merk dat tweedelige pakken maakt en in samenwerking met haar klanten groeit en aanmoedigt tot participatie. JØ toont de variëteit aan genders, nationaliteiten, maten en vormen die het merk en haar boodschap ondersteunen door middel van verschillende kunstvormen, zowel on- als offline. In Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten verzamelde Downey bladen en posters met gecensureerde beelden, wat resulteerde in de serie My Mind Always Drifts. De beelden leidden tot een modecollectie van Jess Øberlin, in samenwerking met Downey, speciaal gemaakt voor de tentoonstelling Reverse Culture Shock die afgelopen voorjaar te zien was bij MU. De super-super-supersized T-shirts, genaamd Al Beni en Olmaz Boyle Sey, zijn gemaakt met de gecensureerde posters uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Programma
De Lancering is onderdeel van het openingsfeest van Plug-in-City 2.0.
19.00 – Start Plug in City opening party
20.00 – 22.00 Jess Øberlin Spotify DJ list
20.30 – 21.00 Q&A met Brad Downey

Entree gratis
Waar Leidingstraat 17A, Strijp-S
Wanneer 21 September vanaf 20.00 

Vanaf 20.00 worden zowel de boeken als T-shirts in beperkte oplage verkocht in de container van MU.