MU In Real Live Thursdays #7: Cinematic Worlding

MU In Real Live Thursdays #7: Cinematic Worlding

Andrew Thomas Huang en Bart Hess

Andrew Thomas Huang’s film Flesh Nest, vol spectaculaire animaties, is een van de centrale werken in de MU expositie Worlding Worlds. Het onderscheid zich van zijn andere werk in rauwheid en openbaart zelfs een deel van het maakproces, het echte wereld bouwen, in een overweldigende visuele reis. 

De Eindhovense ontwerper Bart Hess, met wie MU veelvuldig heeft samengewerkt onder meer als opdrachtgever voor zijn rondreizende sweatshop concept Work With Me People, heeft met Andrew samengewerkt en deelt zijn fascinatie voor het lichaam, de huid en de sensitieve interactie met technologie die ze beiden met behulp van filmtechnieken nog sterker tot uitdrukking weten te brengen. 

In MU's In Real Live Thursday #7, is Andrew vanuit Los Angeles online te gast om ons samen met Bart te vertellen over hun werk, een aantal inspirerende recente projecten te laten zien en vragen van hte publiek te beantwoorden. 

• Deur open: 19.30
• Presentatie begint: 20.00
• Einde avond: tussen 22.00 and 22.30

Zorg dat je deze unieke kans om Andrew Thomas Huang en Bart Hess te horen spreken over worlding op film. Koop je tickets hier via EventBrite.


Andrew Thomas Huang

Opgeleid in de beeldende kunst, visuele effecten, poppenspel en animatie maakt de in Los Angeles wonende en werkende Chinees-Amerikaanse filmmaker Andrew Thomas Huang hybride werelden die wortelen in Sinofuturistische folklore, mystiek en spiritueel realisme. Hij werkte samen met een lange lijst kunstenaars onder wie de IJslandse Bjork met wie hij haar spraakmakende reizende VR expositie Bjork Digital maakte, Radiohead's Thom Yorke en FKA Twigs voor wie Huang de fantastisch epische Cellophane  clip maakte die hem een Grammy nominatie opleverde. 

Bart Hess

In de afgelopen tien jaar heeft Bart Hess een indrukwekkende reeks werken gemaakt waarin hij harde, zachte, slijmerige materialen op het menselijk lichaam spelde, spande, schraapte. Flirtend met het groteske en macabere zoekt Hess naar de balans tussen schoonheid en walging of horror. Gebruikmakend van ontwerp, film, fotografie en installaties heeft hij een intieme manier gevonden om zijn textiel te laten communiceren. Hij heeft daarbij intensief samengewerkt met kunstenaars als Lucy McRae, Nick Knight, Lady Gaga, Iris van Herpen en Walter van Beirendonck.