MU presents : Worlds of Ursula K. Le Guin

MU presents : Worlds of Ursula K. Le Guin

THURSDAY SPECIAL #1 of 2020

“We live in capitalism, its power seems inescapable – but then, so did the divine right of kings.”

"We leven in een kapitalistische tijd, de macht ervan lijkt onvermijdelijk - net als de goddelijke rechten van de koningen, ooit."


Deze iconische woorden werden eind 2014 gesproken door de inmiddels overleden baanbrekende science fictie, fantasy en feministische auteur Ursula K. Le Guin. Met haar werk dat meer dan 60 jaar omspant, introduceerde zij breinbrekende werelden en alternatieve toekomsten. 


Worlds of Ursula K. Le Guin is een documentaire van regisseur Arwen Curry waarin hij het bijzondere leven en de nalatenschap van Le Guin verkent met medewerking van de schrijfster zelf gedurende ruim tien jaar. Het fascinerende verhaal van le Guin is nooit eerder verfilmd. Juist nu, levend in de 21ste eeuwse dreiging van planetair verval, biedt de nalatenschap van Le Guin een onmisbare poort om onze maatschappij en obsessieve technologie te herdenken door andere manieren van zijn.

Hier kun je tickets bestellen:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-mu-presents-worlds-of-ursula-k-le-guin-87500874471Voertaal : Engels

Duur : 68 min

Jaar : 2018


De avond sluit aan bij de lopende MU expositie Polarities - Psychology and Politics of Being Ecological maar ook bij de volgende expositie die zal draaien om Worlding die opent op vrijdagavond 20 maart, 2020.


Deze avond wordt gepresenteerd in samenwerking met iii en Fiber.