Open Call Bio Art & Design Award 2019

Open Call Bio Art & Design Award 2019

Deadline 31 januari 2019

Ben je een kunstenaar of ontwerper met interesse in de biowetenschappen? Dan nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen voor de Bio Art & Design Award 2019!

De Bio Art & Design Award (BAD Award) is een unieke competitie voor kunstenaars en ontwerpers die met biokunst en biodesign de grenzen van kunst en wetenschap verleggen. De winnaars van de BAD Award 2019 ontvangen elk €25.000 om hun project te realiseren, in samenwerking met een vooraanstaande Nederlandse onderzoeksinstelling. Elk team krijgt vijf maanden de tijd om hun plannen uit te voeren. De resultaten van die samenwerkingen zijn eind 2019 te zien in een tentoonstelling bij MU.

Doel van de BAD Award is het voor een breed publiek zichtbaar maken van de creatieve potentie van de biowetenschappen. De bekroonde projecten laten zien dat biokunst en biodesign ons leven ingrijpend kunnen veranderen en ons wereldbeeld laten kantelen.

Om in aanmerking te komen voor een award moet je maximaal vijf jaar geleden zijn afgestudeerd aan een bachelor- of masteropleiding op het gebied van beeldende kunst of vormgeving. Aanvragers worden aangemoedigd om hun voorstellen te baseren op recente ontwikkelingen in de biowetenschappen. Bestudeer zorgvuldig de richtlijnen en informatie over de open call en onderzoeksgroepen op de website van de BAD Award voordat je je aanmeldt via de BAD Award website. Dien uiterlijk donderdag 31 januari 2019 je voorstel in.

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE BAD AWARD 2019!