Opening #ViralVandals

Opening #ViralVandals

Vrijdag 5 mei vanaf 20.00 uur

Met #ViralVandals presenteert MU een tentoonstelling over het tweede leven van graffiti. Virtuele viraliteit vervangt de straat in de zoektocht naar steeds grotere zichtbaarheid. Nieuwe vormen van expressie komen naar boven en het DNA van de scene verandert onomkeerbaar. Een monument voor de internationale online graffiti gemeenschap—jonge makers en wereldwijde iconen —in Eindhoven.

Zeg het niet tegen een tagger, maar graffiti is geëvolueerd tot een veelzijdige, volwassen kunstvorm die zware thema’s niet schuwt en verzet tegen repressie combineert met een aanstekelijke hackersmentaliteit. De kick van de illegaliteit blijft ondertussen een belangrijke drijfveer, direct verbonden aan kudos en street credibility.

meer informatie hier

Deelnemende kunstenaars
4608 & Fabian Sigurd, Boyscout, Brad Downey, Eewan, Good Guy Boris, Loiq, Mobstr, MOSES&TAPS™, MVIN, Nawas, Nug & Pike, Rage, Sauli Sirviö, TOY Crew, Utah & Ether, Veli & Amos, Zelle Asphaltkultur

Co-curatoren Jasper van Es & Good Guy Boris

Waar MU
Wanneer 5 mei, 20:00 uur
Ticket € 5 (inclusief 2 drankjes) / gratis voor We Are Public leden

On show 
5 mei – 2 juli, 2017

Ook vanaf 5 mei in de MU Containers op Plug-In-City Strijp S: Sorry for Damage Done van Wladimir Manshanden & Vincent Wittenberg.