Progress vs regress

Progress vs regress

Reversed School filmmiddag en gesprek

Melanie Bonajo plaatst in haar film Progress vs regress vraagtekens bij de technologische vooruitgang. Ze onderzoekt hoe die vooruitgang mensen van zichzelf kan vervreemden. In haar werk staat communicatie centraal, communicatie met zoveel mogelijk mensen en groepen. Zo ook in de te maken film Progress vs Regress. Bonajo interviewt ouderen over hoe technologie hun kijk op relaties, werk, geld, tijd en emoties heeft veranderd. We vergeten vaak hoe recent uitvindingen als de tv en de computer eigenlijk zijn. Mensen ouder
dan 70 hebben de grootste technologische revolutie ooit meegemaakt. Hoe hebben die uitvindingen ons gevormd? Hoe ver reikt onze obsessie met materiële objecten? Zijn er grenzen aan onze behoeften? Hoe zou het leven zijn als sommige technologieën nooit zouden zijn uitgevonden?

De middag wordt gemodereerd door onze Reversed School ambassadeurs Lydia Herremans (71 jaar) en Katinka Schepers (17 jaar). Na afloop van de film gaan zij met het publiek en in gesprek over de onderwerpen die in de film aan bod komen. Hier zijn ook studenten van SintLucas bij aanwezig.

Toegang is gratis. Reserveer een plaats via aanmelden@mu.nl

Programma

13.00-13.15uur    inloop

13.15-14.10 uur    filmvertoning

14.10-14.30 uur    pauze en drankje

14.30-15.30 uur    gesprek jong en oud. Moderatie door Lydia en Katinka

Adres: MU, Torenallee 40-06, 5617 BD Eindhoven, The Netherlands

Dit is een programma van MU Reversed School, waar oud van jong leert over creatieve technologie en hedendaagse cultuur. Deze film is onderdeel van de cursus Creatief met computers voor 65plussers.  

In samenwerking met: KBO, Kunstroute65 en SintLucas. Mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Eindhoven en Lang Leve Kunst Age Friendly Cities

Progess vs Regress werd gemaakt voor de expositie Hacking Habitat