Re-Create Out Loud 1: MacGuffin

Re-Create Out Loud 1: MacGuffin

What if the desk could talk?

MacGuffin bijt op maandag 21 oktober het spits af door in te zoomen op de typische talkshow stageset. Denk aan het bureautje van Beau van Erven Dorens, de tafel van Jinek en Pauw maar ook die van Sonja van weleer, de schermen achter Matthijs van Nieuwkerk in DWDD, maar ook de bank van Ellen en het nachtelijk stadslandschap achter Trevor Noahs Daily Show.

Ernst van der Hoeven en Kirsten Algera, de drijvende krachten achter eigenzinnig dingenmagazine MacGuffin dat vorig jaar nog een Dutch Design Award in de wacht sleepte, werken momenteel aan een nieuw nummer waarin het bureau centraal staat. En laat dat nu net een van de vaste props in veel talkshows zijn.

Verwacht tijdens hun Re-Create Out Loud de spotlights dan ook niet op gasten of publiek gericht maar op de decorstukken en de vele verhalen die daarachter schuilgaan. MacGuffin wordt deze avond onder meer bijgestaan door de Vlijmense televisiedecorontwerper Ronald van den Bersselaar die licht laat schijnen over zijn vak en door David Mulder van der Vegt van XML Architecten die internationale talkshow stagesets bijeenbrengt onder de noemer Talkshow Typologies zoals hij eerder alle parlementsopstellingen in de wereld verzamelde.

Re-Create Out Loud start om 18.00 uur stipt!