Soft Breaths & Soft Beats

Soft Breaths & Soft Beats

Soft Breaths & Soft Beats
Mindful finissage van Soft Focus door Lady Aïda bij MU
Breath walk, meditatie, soft beats, sapjes en meer...

Vrijdag 8 mei vanaf 19.00 uur

Program:

19.00 u : deuren open
19.30 u : Yogic Breath walk + meditatie & thee  (deuren gaan dicht aan het begin van de sessie, dus kom op tijd)
22.00 u : deuren open voor de Soft Beats dance night (gratis)
01.00 u : sluit

Maar 50 mensen kunnen bij deze ervaring van 19.30 tot 22.00 uur zijn, dus aarzel niet..

Je kan een kaartje kopen via Event brite voor € 8,44 of aan de balie bij MU voor € 7,50 (cash only)

Om gegarandeerd te zijn van een plekje, koop je ticket op tijd!

Kom je enkel dansen op de Soft Beats, dan heten we je van harte welkom vanaf 22.00 uur en heb je geen ticket nodig. 

Dresscode: wit en blote voeten

Informatie

Meditatie tijdens het lopen heeft lange en nobele geschiedenis in oude spirituele disciplines. Een voorbeeld is het Zen Boeddhisme van kinhin, dat vaak op de klanken van een bel in groepen word uitgevoerd. Andere spirituele tradities hebben ook andere soorten van bezinnend wandelen, maar delen allemaal hetzelfde doel: te focussen op gelijktijdig ademen en streven naar bewustzijn van het hier en nu.
De naam MU komt van een boeddhistische koan. Vrij vertaald refereert het aan een on gedichotomiseerd bewustzijn, waarin de keuze tussen tegenpolen uitgesteld word om te zien wat er gebeurd. Voor MU is deze mentaliteit van in het moment zijn en dingen laten zijn wat ze zijn essentieel.
De tentoonstelling Soft Focus door Rafaël Rozendaal is een prachtig voorbeeld van waar dit toe kan leiden. Als een van de meest bekende digitale kunstenaars in de wereld stapte Rafael uit het scherm in de ruimte van MU om zich daar te bevinden tussen een strand, een scherm en een droom. Zijn installatie is een landschap geworden dat een ‚soft’ ervaring tussen 'echt’ en digitaal teweeg brengt die veel mensen diep van binnen lijkt te raken. Onder hen ook Lady Aïda, ze is zo geïnspireerd door de tentoonstelling dat  ze een van haar Pop Up Yoga- en meditatie sessies naar MU wil brengen gedurende het laatste weekend van de tentoonstelling. Een ervaring waar 50 andere personen aan deel kunnen nemen. Naderhand open we de deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in een dansje op Soft Beats onder het genot van een heerlijk sapje.. 

Het doel van de avond is om de installatie maximaal te ervaren en om je te verbinden tot alles wat er om je heen gebeurt. Vandaar dat het programma begint met een zogenoemde Breathwalk en gevolgd word door meditatie. 
Breathwalk is de wetenschap van het combineren van specifieke patronen van gesynchroniseerd ademhalen met je passen die je maakt en word vesterkt door de kunst van gerichte, meditatieve aandacht.
Het is simpel, natuurlijk en effectief. We kunnen onze gemoedstoestand keuze versterken als we lichaam en geest inzetten samen met de kracht van onze ademhaling.
De geest kan of een trouwe dienaar of je ergste nachtmerrie worden.
(Quotes uit het boek 'Breathwalk’ van Gurucharan Singh Khalsa Ph.D en Yogi Bhajan)

DJ Lady Aïda
Vanaf 1985 toen ze haar DJ carrière begon, staat Lady Aïda bekend om haar vlijmscherpe neus voor hedendaagse elektronische dance muziek. The Grand Lady of Techno draait haar muziek wereldwijd in clubs en op festivals waar technologie, kunst en elektronische dance muziek centraal staan. In het dagelijks leven volgt Aïda, sinds 2006, de Kundalini yoga levenstijl als Meetraj Kaur. Deze yoga levenswijze draait om Kundalini yoga, mantra meditatie, dieet en yogi filosofie. Sinds 2014 is ze een gecertificeerd Kundalini Yoga leraar.
Recentelijk startte Aïda Pop Up Yoha Eindhoven. Het doel van Pop Up Yoga Eindhoven is om yoga naar stedelijke plekken als openbare tuinen, rooftops, gebouwen, theaters en overal waar het nodig is te brengen. Om zo aan een gemeenschap te bouwen van urban yogi’s die de energie en voordelen die Kundalini yoga en meditatie willen delen.