THURSDAY SPECIAL I Fiverr films with Joris Verleg & Michael Mandiberg THURSDAY SPECIAL I Fiverr films with Joris Verleg & Michael Mandiberg THURSDAY SPECIAL I Fiverr films with Joris Verleg & Michael Mandiberg

THURSDAY SPECIAL I Fiverr films with Joris Verleg & Michael Mandiberg

Heb je nog nooit van Fiverr.com gehoord? Dan ben je vast geen freelancer. Fiverr is als een digitale crowdsource fabriek - een online platform (een van de vele) waarop freelancers uit heel de wereld hun diensten aanbieden.
Kunstenaars Michael Mandiberg en Joris Verleg zagen er onafhankelijk van elkaar wel been in om dit platform te benutten als artistieke tool. Voor een paar euro gaven ze digitale freelancers opdracht korte scenes te spelen om deze vervolgens tot een film te monteren. Hoe dit in zijn werk gaat, wat de valkuilen zijn maar ook wat het kan opleveren, laten ze zien bij MU op donderdag 7 maart vanaf 20 uur.

Joris Verleg ontwikkelde een ongebreidelde fascinatie voor de visuele cultuur van het internet tijdens zijn studie aan St. Joost in Breda. Zijn afstudeerinstallatie My First Vlog was eerder te zien bij MU in The New Newsroom en Joris is ook een van de sprekers tijdens de eerste Eindhovense editie van The Hmm op 28 februari. Daarnaast heeft hij als eerste MU Plug In Artist vanaf oktober de beschikking gehad over de twee containers waarmee MU deel uitmaakt van Plug In City. MU is daarmee co-producent van zijn nieuwste werk MY STORY dat hij volledig baseert op Fiverr.

Michael Mandiberg is een Amerikaanse interdisciplinair kunstenaar die focust op de poëzie en politiek van de informatiesamenleving. Mandiberg is erop gespitst om de vaak in het zicht verborgen processen van digitale systemen en publieke webservers zichtbaar te maken. De digitale tools waarmee wij ons omgeven en hun achterliggende ideologieën weten zij vanuit een queer benadering slim te ontrafelen. Bekende werken van Mandiberg zijn Print Wikipedia (7473 (!) boeken) en Quantified Self Portrait. Daarnaast is Mandiberg een van de oprichters en drijvende krachten van Art + Feminism, de organisatie achter de Wikipedia edit-a-thons waarvan er op 8 maart ook weer een plaatsvindt in Eindhoven, dit keer bij Watershed in Pand P. Mandiberg gaat op 7 maart bij MU dieper in op hoe zij met Fiverr een digitale en eigentijdse remake wist te maken van de klassieker over werk en industrie.

Waar MU

Wanneer donderdag 7 maart 2019

Inloop 19.30 film start om 20.00 

Tickets gratis entree