THURSDAY SPECIAL Zach Blas & Heather Dewey-Hagborg

THURSDAY SPECIAL Zach Blas & Heather Dewey-Hagborg

Workshops, diner & lezingen

De twee tentoonstellingen in MU leiden tot lastige vragen. Wat maakt ons tot wie we zijn bijvoorbeeld; wie bepaalt onze identiteit? Als bedrijven en overheden de rekenkracht en de algoritmes hebben om de informatie van miljarden mensen te verwerken; als kunstmatige intelligentie ons koopgedrag en onze potentiële bedreiging voor de samenleving voorspelt – wat moeten wij dan nog? Nou... we kunnen in elk geval regulering eisen; we kunnen Facebook verlaten en sommigen van ons, zoals Zach Blas en Heather Dewey-Hagborg, maken geweldige kunst. 

Kom meer te weten over deze bijzondere kunstwerken tijdens de THURSDAY SPECIAL bij MU. Doe mee met de workshops, ontmoet de kunstenaren en kom alles te weten wat je wilde weten over tech biases, Contra-internet, DNA portretten en meer.

Voertaal Engels

Workshop met Zach Blas
“I Hear a New World”: Outside Silicon Valley


Deze workshop heeft de vorm van een discussie-gedreven theoretische seminar. "De buitenkant is altijd een opening naar de toekomst", schreef filosoof Gilles Deleuze, het is een gedachte van weerstand. Gericht op dergelijke theorieën van "de buitenkant" in de media -en queer theorie zal de workshop manieren introduceren om te denken, te verbeelden en te handelen buiten de dominante verhandelingen van Silicon Valley. Kan technologische innovatie plaatsvinden buiten een neoliberale agenda? Is er nog een ander internet mogelijk? Kunnen we ons voorstellen hoe we kunnen verbinden buiten netwerken? Deelnemers worden geïintroduceerd met een verscheidenheid aan ideeën en concepten, inclusief anti-webs, paranodes, utopisch plagiaat, contra-internet, and dildotectics. Alle artikelen worden vooraf gedeeld.


Workshop met Heather Dewey-Hagborg
Envisioning Strangers


Hoeveel kun je leren over een vreemdeling uit een plukje haar? In deze workshop zal kunstenaar Heather Dewey-Hagborg je begeleiden tijdens het proces die ze doorliep in een poging erachter te komen. Ons DNA kan verhalen over ons onthullen, inclusief onze voorouders, fysieke eigenschappen en aanleg. Door middel van een discussie over actuele gebeurtenissen en opkomende DNA technologieën, gekoppeld aan praktische analyse van de DNA-gegevens van vreemden die we online vinden, zullen deelnemers een aantal van de meest controversiële kwesties waarmee de samenleving van vandaag geconfronteerd wordt onder handen nemen.


Programma 5 juli
15.00 - 18.30 Intro en workshops met Zach & Heather
18.30 - 20.00 Diner
20.00 - 21.30 Lezingen Zach & Heather + interview door Rosa Wevers

Thursday ticket All Day  I  € 15,- (incl. diner)
Thursday ticket All Day  I  Students € 10,- (incl. diner)
Thursday ticket Evening  I  € 5,- (avondprogramma 20.00 - 21.30)
We Are Public leden  I  Gratis (inc. diner) Let op: wel via Eventbrite aanmelden als je meedoet aan de workshops (beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

Tickets zijn verkrijgbaar via Eventbrite.
Let op: voor de workshops is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Moderator in het avondprogramma is Rosa Wevers in samenwerking met studenten van de Design Academy Eindhoven.