We Are Human Rights

We Are Human Rights

What does design contribute to human rights?

MU en We Are Foundation organiseren op 19 april een Design and Human Rights Forum. De aanleiding was een vraag van We Are Foundation: hoe draagt design bij aan kwesties over mensenrechten? De conclusie is dat er nog veel ruimte voor verbetering is. Het doel van het Design and Human Rights Forum is om te brainstormen over mogelijkheden waarop design iets kan betekenen in het ondersteunen van mensenrechtenactivisten. 

Voorvechters van mensenrechten belanden vaak in gevaarlijke situaties, met een schaarste aan middelen en een tekort aan hulptroepen. Er hangt ze constant een dreiging van gevangenisstraf, verbanning en geweld boven het hoofd. 

Het designinitiatief We Are Foundation wil samen met Justice & Peace Nederland en MU het gesprek met de regering, mensenrechtenactivisten en creatieven op gang brengen en onderzoeken op welke manier design mensenrechtenactivisten kan ondersteunen in hun werkzaamheden. 

Op 19 april kun je presentaties verwachten van We Are Foundation over hun project We Are Human Rights, en van Justice & Peace, die het initiatief Shelter City ontwikkelde. Daarnaast worden er workshops gegeven door internationale mensenrechtenactivisten. Het doel is om een gesprek geëngageerd gesprek op te starten.

We Are Foundation is een strategisch designbureau voor sociaal maatschappelijke impact. Zodoende propageert de organisatie de inzet van design als hulpmiddel voor probleemoplossing, en het uitbreiden van de reikwijdte naar sectoren als internationaal recht en ethiek. Met het project We Are Human Rights probeert We Are Foundation een rol voor design te veroveren in het oplossen van mensenrechtenproblematiek.  

Justice & Peace heeft Shelter City ontwikkeld, dit initiatief biedt onderdak, rust en respijt voor risicovolle mensenrechtenactivisten, en biedt hen trainingen met relevante kennis en contacten om ze te ondersteunen in hun toekomstige werkzaamheden. 

Waar MU

Wanneer 19 april van 19:30 tot 22:00

Tickets €5,-

Taal Engels

Volg het event op FB voor regelmatige updates