Weather or Not Weather or Not Weather or Not Weather or Not Weather or Not Weather or Not

Weather or Not

Tien jaar na An Inconvenient Truth van Al Gore lijken we eerder pragmatisch te reageren op klimaats- verandering dan met paniek. We scheiden ons afval, leggen zonnecollectoren op het dak en als er drastische maatregelen nodig zijn, horen we het wel. Dat onze kijk op weer en klimaat wel degelijk is veranderd, is te zien in de tentoonstelling Weather or Not in MU, waar van 1 juli t/m 25 september 2016 de beleving van de elementen centraal staat.

Zon, wind en regen komen de tentoonstellingsruimte binnen in onverwachte, po√ętische vormen. Meetgegevens en weersinvloeden worden omgezet in beeld, geluid en beweging. Het weer wordt persoon- lijker en komt dichterbij. Met de verwondering groeit het besef dat we als mens maar een kleine factor zijn in het onvoorspelbare klimaat: we hebben veranderingen in gang gezet waarvan de gevolgen zich niet laten overzien. Weather or Not houdt de vinger aan de pols. Ondertussen hebben regen en wind vrij spel...

Deelnemende kunstenaars
Niels Bakkerus, David Bowen, Commonplace Studio, Aernoudt Jacobs, Esther Kokmeijer, Martijn Koomen, Aliki van der Kruijs, Jelle Mastenbroek, Alistair McClymont, Gideon Mendel, Berndnaut Smilde, Rob Sweere, Prof. Paolo Di Trapani/Coelux and Rihards Vitols.

Waar MU
Wanneer 1 juli tm 25 september 2016
Opening 1 juli om 20.00 uur