Weather or Not #8: Clouds from both sides by Karolina Sobecka Weather or Not #8: Clouds from both sides by Karolina Sobecka

Weather or Not #8: Clouds from both sides by Karolina Sobecka

Wolken zijn vanaf twee kanten te bekijken, omhoog kijkend vanaf de grond maar ook omlaag kijkend vanuit de lucht. De expositie 'Clouds from both sides' van de Poolse kunstenaar Karolina Sobecka is de achtste en tevens laatste Weather or Not expositie in de MU container op Plug in City, Strijp-S. 

Terwijl er een satelliet overkomt die opnames maakt van de atmosfeer kijken wij omhoog richting de satelliet, en nemen foto’s. We leggen een observatie van de wolken vast vanuit het menselijk perspectief, als onderzoek ter plaatse. De observatie neemt de vorm aan van een gesprek dat probeert het moment te beschrijven en de complexiteit van de verschillende manieren van kennisproductie te bespreken zonder tegenstellingen te gebruiken als binnen/buiten, subjectief/objectief, van bovenaf/van onderop. De dubbele blik verbindt het onbevattelijke ‘klimaat’ met de aarde maar vraagt tegelijkertijd zoveel van ons lichamelijk bevattingsvermogen dat de rek eruit raakt. Aan het project nemen schrijvers deel, klimaatwetenschappers, kunstenaars, weermannen en vele anderen.

Wanneer 26 mei - 25 september, 2016
Open Do t/m Vr 10.00 tot 18.00 uur, Za 11.00 tot 17.00, Zo 13.00 tot 17.00
Waar Strijp-S, tegenover Onder de Leidingstraat

Weather or Not

MU bedankt de kunstenaars achter Dear Climate, Onder de Leidingstraat, Plug In City, Gemeente Eindhoven en Trudo voor het mede mogelijk maken van Weather or Not.