Workshop | Blog Sweet Blog

Workshop | Blog Sweet Blog

HELAAS GAAT DEZE WORKSHOP NIET DOOR

Je kunt 7 april wel bij MU terecht voor een presentatie van Zoe Strauss

Meer info

 

 

Een workshop voor bloggers
Door Irma Driessen

Locatie: MU, Emmasingel 20, Eindhoven,

Datum: zaterdag 7 en woensdag 12 april 2012

 

Kunst scherpt je denken, denk ik. Kunst biedt inzicht in de wereld en het leven (of in Jouw Wereld en Jouw Leven). Ze doet dat via de verbeelding, door te prikkelen en te raken. In de workshop onderzoeken we aan de hand van de expositie SEEK MERRY HELL in MU, Eindhoven, de blogvorm. Je bedenkt een blogconcept (een idee, invalshoek voor een blog) en maakt – uiteindelijk – ieder voor zich één blogposting.

Hoe bericht je over kunst vanuit de oneindige vrijheid die internet, en het hebben van een weblog, biedt? Hoe autonoom sta je tegenover die kunst? Daartoe moet je ontdekken hoe je wil schrijven, en voor wie. Kritisch, persoonlijk, polemisch, associatief, analyserend, opiniërend, recenserend, essayistisch, documentair, experimenteel, poëtisch – en misschien wel zonder geschreven woord (beeld, video, geluid).

Welke vorm past bij jou? Wat je wil bereiken met je log, of met het hebben van een log?

 

Wat:

7 april:
In de eerste bijeenkomst bekijken we de tentoonstelling SEEK MERRY HELL, denk je na over hoe jouw weblog eruit zou kunnen zien en wat je invalshoek kan zijn (‘concept’) en verzamel je ruw materiaal voor jouw blogposting.
13 – 16 uur: workshop, pen&papier mee (laptop/fototoestel niet verplicht, wel handig)
16 – 18 uur: MU & More programma, vraaggesprek met Zoe Strauss (fotograaf, blogger)

 

Thuis:

Schrijf/maak je de blogposting en bereid je een korte presentatie voor (max. 5 minuten) over jouw blogconcept. Afhankelijk van kennis, kunde en ervaring richt je een werkend weblog in of houd je het bij een papieren ideeschets en die ene blogposting.

 

12 april:
In de tweede bijeenkomst presenteer je jouw idee voor een blog en bespreken we gezamenlijk alle postings en wisselen gedachten uit over het werk en de expositie.
19:30 – 21:30: workshop

 

Lees meer op de Domein-site over Voor wie, voor wie niet en bekijk het uitgebreide programma.

 

Workshopbegeleider:
Irma Driessen houdt van het medium weblog. Ze beheert er twee, eentje met beeld en eentje met tekst. Op de eerste doet ze verslag van kijken, op de laatste schrijft ze elke dag een bericht. Vaak gaat het over kunst.
tekstlog - irmadriessen.nl
beeldlog - buuv.nl
irma schrijft - irmadriessen.nl/publicaties

 

Inschrijven:

De workshop kost 50 euro / 25 euro voor studenten. En is incl toegang expositie en broodmaaltijd. Maximaal aantal deelnemers: 15.

Schrijf je in door vóór vrijdag 30 maart naar info[at]domeinvoorkunstkritiek[.]nl het volgende te mailen, je hoort of je mee kan doen:
- Naam
- Ik heb wel/geen weblog, wel/geen blogervaring, url (van je weblog)
- Ik wil meedoen omdat……


Domein voor Kunstkritiek is een multidisciplinaire academie en laboratorium voor de nieuwe generaties denkers en schrijvers over kunst en cultuur. Domein voor Kunstkritiek houdt de reflectie op kunst bij de tijd.