BAD Award 2022: de eerste selectie is bekend!

BAD Award 2022: de eerste selectie is bekend!

De afgelopen weken hebben we een groot aantal aanvragen ontvangen voor de BAD Award Open Call 2022. Tussen de proposals zaten een hoop veelbelovende, innovatieve en creatieve ideeën!

In de afgelopen dagen is een selectie van 16 aanvragers gemaakt door vertegenwoordigers van de BAD Award partnerorganisaties (BioArt Laboratories, Dutch Design Foundation, MU Hybrid Art House, Next Nature, St. Joost School of Art & Design). 

Individueel beoordeelden alle leden van de selectiecommissie de voorstellen op drie aspecten: kwaliteit van het portfolio en CV van de kunstenaar/ontwerper, de kwaliteit van het idee (originaliteit en haalbaarheid), en de kans op een match met één van de onderzoeksgroepen. Met deze resultaten als basis voor verder, diepgaand overleg over alle aanvragen, kozen zij 16 voorstellen.

16 geselecteerde proposals 

De 16 geselecteerde kunstenaars/designers die zijn uitgenodigd voor het matchmaking event op vrijdag 8 april tussen 13.00 en 18.00 uur in Evoluon, Noord Brabantlaan 1A in Eindhoven, zijn:

- Kuang-Yi Ku (Taiwan/Netherlands) - Filthy Anatomy
- Marlot Meyer (Netherlands) - Hacking Heuristics 
- Paula Kaori Nishijima (Brazil/Netherlands)- The lines in-between the big and the small
- Mariana Marangoni (Brazil/Netherlands) - Urpflanze – Tree morphology as a programming language
- Minji Choi (Korea) - Denied Flourish
- Y2K (Youyang Hu & Chiao-Chi Chou) (Taiwan / China) - Computable and Augmented Perception through Bio-signals 
- Rae Yuping Hsu (Taiwan/USA) - Feline Intelligence
- Nonhuman Nonsense (Linnea Vaglund, Leo Fidjeland, Filips Sta?islavskis) (Germany) - - Bodies of water in transitional zones 
- Anna Diljá Sigurðardóttir (Iceland/Netherlands) - Transition Zones
- Dominik Einfalt (Austria) - re.me
- Rebecca Schedler (Germany/Netherlands) - As Above, So Below
- Pleun van Dijk & Fred Erik (Netherlands) - The Body Garden 2.0
- Ottonie von Roeder & Anastasia Eggers (Germany/Netherlands) - Zouttuin
- Jasper Zehetgruber (Germany/UK) - Analog Anthology
- Valerio Di Giannantonio (Italy) - Unseen Lines
- Ege Savas & Edward Thomas Jones (UK / Turkey) - Skeletal Biogenesis: cross species manufacturing

De 16 hierboven genoemde kunstenaars/ontwerpers zullen de komende dagen per e-mail verdere info ontvangen. Op 12 april is de bekendmaking van de succesvolle matches (kunstenaar/ontwerper en wetenschapper), en op 1 juni kiest de internationale jury de drie winnaars van de BAD Award 2022.

Alle andere aanvragers willen we bedanken voor hun inzet en veelbelovende ideeën. Met de BAD Award werken we aan een sterk netwerk van ontwerpers/kunstenaars en wetenschappers die graag samenwerken. Daarom hopen we dat je, ook al ben je deze keer niet geselecteerd, betrokken blijft en je welkom voelt op alle BAD-gerelateerde events.

Houd badaward.nl en onze socials @bad__award in de gaten voor het laatste nieuws en updates! En natuurlijk hopen we dat je net zo enthousiast zult zijn voor onze volgende Open Call in december 2022.