W(here!)? by FAUXBIA Collective x MU

W(here!)? by FAUXBIA Collective x MU

Verken de transformerende kracht van migratie door de lens van acht jonge internationale ontwerpers.

Op 16 mei en 6 juni presenteert Fauxbia Collective acht ontwerpers met een niet-EU-achtergrond. Hun performatieve vertelling W(here!)?, reflecteert op een gedeelde verhaallijn. Zij stellen de vraag 'Wat blijft er achter?'

De voorstelling schept een sonische anthologie door herhalende stemmen en echoënde geluiden te mixen. Tijdens de stille momenten wordt het publiek geconfronteerd met hun gevoel van vervreemding. Reizend tussen continenten verschuiven zij hun identiteiten om de transformatie in gang te zetten.

Sommige zaken worden bewust achtergelaten, terwijl andere ongemerkt gescheiden worden. Het integreren in Nederland weerspiegelt deze ervaring - hun verhalen migreren samen met hun lichamen terwijl ze ervoor kiezen deze te beschermen en te manipuleren. Ze starten een persoonlijke dialoog tussen toen en nu, hier en daar.

Tot slot zal een open discussie het evenement afsluiten met een over migratie, vergankelijkheid en mutatie. Leden van de groep zullen de uitdagingen van integratie en zijn tegenstrijdige stappen delen.

De sessie zal in het Engels worden gehouden.

Donderdag 16 mei | Aanvang: 16:15 | Tickets kun hier reserveren

Donderdag 6 juni | Aanvang: 20:00 | Tickets  kun je hier reserveren