EARTHSHRINE: Sensing Sacred Soils

EARTHSHRINE: Sensing Sacred Soils

Jasper Griepink


De overvloed van de aarde; de smaak, de geur van slik voordat het slijk werd. Reikend voorbij de onheilstijding (stijgend water, uitputting, uitsterven), roept kunstbard en moderne druïde Jasper Griepink een feeëriek-futuristische wereld op waarin vruchtbare grond ons onderhoudt.

In een tijd elders van hier, zal ooit een ruimteschip geland zijn, of wordt het juist voorbereid op een vertrek? Midden in de mysterieuze onderaardse ruimtes van MU, vormt dit vaartuig de mythische kern voor eco-logisch onderzoek; het vertellen van nieuwe verhalen, muziek, uitwisseling en bezinning. Hoe betoveren en bezielen we de aarde, hoe vragen wij de onzichtbare wereld terug te komen in het zand en in het land?  

Betreed de EARTHSHRINE in MU van 13 mei tot en met 26 juni; neem deel aan rituelen en performances tijdens drie special events, of ben er gewoon bij terwijl we de natuur op nieuwe manieren eren.

AGENDA SPECIAL EVENTS
Donderdag 26 mei | Temple-Talk: Is Soil Sacred?
Zondag 29 mei | Prayer-performance: EARTH FUNGUS BLESSING
Zaterdag 11 juni | STONEORGY Earth RaveIn de zomer van 2020 transformeerde Jasper Griepink de ruimte van MU al eens een avondlang tot een virtuele boomgaard. Als een muzikale druïde annex natuurpriester bracht Griepink de vertelling D E E P S O I L x S T O N E O R G Y in samenwerking met muzikant Giek_1, waarin dromen over nieuwe werelden en het lichamelijk ervaren - letterlijk met handen en voeten in de aarde – collectief gestalte kreeg.

THANKS TO
Mondriaan Fonds
Artist Assistent: Michal Dawid

Spatial Installation
Photography w/ Kyle Tryhorn
Scentography w/ Merle Bergers
Spatial elements w/ Alex Zeta, Jacob Kok, Karen Huang, Michal Dawid
Production: MU

Videos
Director: Jasper Griepink
DOP: Konstantin Guz
Edit: Igor Lorok
Constume: Jacob Kok
MUA: Kostas Kharlamov
Music: Jasper Griepink + Giek_1
Performers: Jasper Griepink, Giek_1