MOVE ! Body Politics in Motion

MOVE ! Body Politics in Motion

8 juli - 18 september 2022

Expo info

On show

8 juli - 18 september 2022

Opening

Vrijdag 8 juli vanaf 20.00

5,- incl drankje

Closing

Zondag 18 september 2022

Wie danst beweegt en wie beweegt verandert. Iedereen die danst zet de wereld om zich heen in beweging en geeft uitdrukking aan wat hen bezighoudt. Samen dansen is een bron van energie en ontlading, plezier en protest.

Met MOVE ! Body Politics in Motion zoomt MU deze zomer in op de bevrijdende kracht van het dansende lichaam. Van rave tot ballroom, van peepshow tot festival, van TikTok tot street parade; hoe en waar we dansen draagt bij aan wie we zijn. Van jong tot oud, alleen thuis voor de spiegel of all dressed up out there en alles daartussen. 

Dansen is een universeel ritueel van alle tijden, een dynamische expressie van identiteit, een fysieke uiting die tegelijk kwetsbaar en oersterk is. Beweging spreekt de non-verbale taal van ritme en emotie. Juist in tijden van ingrijpende veranderingen en grote crises kan dans onze lichamen in alle eenheid en diversiteit laten spreken.

MOVE ! toont installaties en (video)werk van Albert van Abbe & Brad Downey, Chiara Baldini & Rafael Kozdron, Boromir Doringer, Bart Hess, Kiki House of Angels, Anouk Kruithof, Jess Oberlin, Naja Orashvili & Giorgi Kikonishvili en Maggie Saunders. 

De expositie is een samenwerking tussen MU en Plasma / Jess Oberlin
Campagnebeeld door Bart Hess. Type + design door HeyHeydeHaas