Olia Lialina - 20 years of My Boyfriend Came Back From The War

Olia Lialina - 20 years of My Boyfriend Came Back From The War

Een overzichtstentoonstelling en tegelijkertijd het 20 jarig jubileum van het internet kunstwerk My Boyfriend Came Back From The War (MBCBFTW) van Olia Lialina.

Twintig jaar geleden, in 1996, creƫerde de Russische kunstenaar Olia Lialina My Boyfriend Came Back From The War (MBCBFTW). De interactieve Web-vertelling over de vriendin van een veteraan die gemengde gevoelens heeft over zijn thuiskomst werd al snel een iconisch werk dat veel kunstenaars inspireerde om er een eigen interpretatie van te maken. De tentoonstelling in MU toont dertien van deze interpretaties en presenteert twee nieuwe werken in opdracht als hommages aan MBCBFTW, een eerbetoon aan een medium en een nieuwe manier om de geschiedenis te laten voortleven.

Deelnemende kunstenaars
Inbal Shirin Anlen, Freya Birren (Jennifer Walshe), Vadim Epstein, Dragan Espenschied, JODI, Olia Lialina, Abe Linkoln, Guthrie Lonergan, Armin Medosch, Ignacio Nieto, Anna Russett, Tale of Tales a.k.a. Entropy8Zuper!, Mark Wirblich. Constant Dullaart en Foundland maken in opdracht van MU twee nieuwe werken.

Co-curator Annet Dekker

Interview door Annet Dekker met Olia Lialina