Seek Merry Hell Seek Merry Hell Seek Merry Hell Seek Merry Hell Seek Merry Hell

Seek Merry Hell

Het is bijna december 2012, de Maya kalender loopt op zijn einde, de beurzen storten in, crisis is het sleutelwoord en natuurrampen volgen elkaar op. Complottheoretici treffen massaal voorbereidingen op de naderende Apocalyps.


Volgens sommigen waren de aanslagen van 11 september 2001 de voorbode van het grote onheil. Na die aanslagen op het World Trade Center in New York City en het Pentagon in Washington vroeg de Amerikaanse overheid een aantal regisseurs en scenarioschrijvers om mee te denken over mogelijke doelwitten en manieren waarop terroristen in de toekomst aanslagen zouden kunnen plegen.

"October 7th, 2001, Los Angeles, CA - The U.S. Department of Defense has invited top Hollywood screenwriters to form a think tank to predict future terrorist plots. Writers who've had experience imagining terrorism, such as the writers of 'Die Hard' and 'MacGyver,' as well as other respected writers and directors such as Spike Jonze of 'Being John Malkovich,' are participating in the think tank." (Variety 2001)

Met SEEK MERRY HELL kiest MU in samenwerking met kunstenaar/co-curator Erwin Thomasse voor een project waarin deze manier van 'denken' aan een zevental kunstenaars en ontwerpers wordt voorgelegd. Zij geven ieder een interpretatie en kijk op het 'mogelijke vergaan' van de wereld aan het einde van dit jaar. Hoe zal het in zijn werk gaan en vooral hoe zal het eruit zien? Woordspelend op een informele Engelse uitdrukking die refereert aan verwarring en wanorde, gaan ze op zoek naar de vrolijke hel.

Met speciaal voor dit project ontwikkeld nieuw werk van Daniel Eatock (UK), Carole Louis (BE), Rop van Mierlo (NL), Nishiko (JP), Erwin Thomasse (NL), Will Sweeney (UK) en Megan Whitmarsh (US).

Beeld: detail uit tekening Will Sweeney