The Sitcom! The Sitcom! The Sitcom! The Sitcom! The Sitcom!

The Sitcom!

Chairs being funny during the Dutch Design Week

MU | De Witte Dame

Een typische studio setting, vier decors. Een huiskamer, een slaapkamer, een keuken en een bar. Veel meer heeft de gemiddelde sitcom niet nodig, behalve nog wat publiek of een applaustape en een handvol acteurs natuurlijk.
Maar wat als de acteurs opgaan in het decor? Als de stoelen de grappen maken, het alledaags design tot leven komt. Wat is het karakter, het wezen van de dingen? Hoe doods zijn ze eigenlijk, onze interieurs? En misschien nog wel belangrijker: heeft design een beetje gevoel voor humor?

Geen vette lach maar een grinnik, in een vrij hopeloze, absurde poging de alledaagsheid te reanimeren. Zo’n missie is de Eindhovense ontwerper Lucas Maassen wel toevertrouwd nadat hij eerder al de wereld veroverde met zijn Singing Chair, Yoga Chairs en Nano Chair.
Wie kan er beter het afgekloven cliché van de Amerikaanse sitcom op gepaste wijze fileren dan Maassen, ditmaal bijgestaan door de talentvolle Brabantse theatermaker Twan van Bragt en de slimme filmers van OddOne.

Tijdens de Dutch Design Week 2013 krijgt dit illustere gezelschap vrij spel in MU | De Witte Dame om daar de pilot en een aantal sprekende scene’s van The Sitcom! op te nemen. Met het publiek als hun getuige. Zou het dan toch kunnen, stoelen die grappig zijn….

Persconferentie en borrel
zaterdag 19 oktober vanaf 16 uur.

Sitcom Party
vrijdagavond 25 oktober van 20 – 24 uur.

Bezoek de show van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober.
Openingstijden The Sitcom! studio:
Za, zo, ma, di, woe, za, zo: 11 – 18 uur
do en vr: 11 – 22 uur