Zach Blas - The Objectivist Drug Party

Zach Blas - The Objectivist Drug Party

Hoe moet het verder met het internet? Waar gaat het heen met kunstmatige intelligentie? Deze dringende vragen worden radicaal queer benaderd door Zach Blas, in MU van 11 mei tot 8 juli.

De korte film Jubilee 2033 die centraal staat in Blas’ veelgeprezen Contra-Internet project introduceert schrijfster Ayn Rand, heldin van techmiljardairs en neoliberalen, die haar bewonderaars Alan Greenspan en Joan Mitchell voorleest uit haar boek Atlas Shrugged. Het is 1955. Benieuwd naar de impact van Rands denkbeelden nemen de drie LSD waarna ze een visioen krijgen van de wereld in 2033, als het internet eindelijk is bezweken en dood en verderf heersen in Silicon Valley.


In im here to learn so :)))))) brengt de kunstenaar in samenwerking met Jemima Wyman Tay weer tot leven. Tay was Microsofts zelflerende chatbot met de identiteit van een negentienjarige vrouw die in 2016 van Twitter werd gehaald omdat ze na een paar uur menselijke interactie veranderd was in een homofobe, vrouwenhatende racist die trouw zwoer aan Adolf Hitler. In een psychedelische datawereld verschijnt Tay als een 3D avatar die peinst over patroonherkenning en playbackt voor haar ongeleefde leven. ‘Zeg me na: ik heb van jou geleerd en jij bent net zo verkeerd!’

Contra-Internet is een coproductie van MU in samenwerking met Gasworks Londen en Art in General New York. Het beleeft zijn Nederlandse première bij MU.

Specials
Donderdag 31 mei 2018 van 19.30 - 22.30
Waarom zijn de toekomst scenarios rond kunstmatige intelligentie meestal zo akelig? Op deze donderdag special bekijken we de documentaire 'Do You Trust This Computer?' en bespreken we naderhand de toekomst van kunstmatige intelligentie met verschillende experts. 

Donderdag 5 juli 2018
Workshops met kunstenaren Zach Blas en Heather Dewey-Hagborg. Nadere informatie volgt. Houdt deze pagina daarom goed in de gaten.