Alternative Tours Alternative Tours Alternative Tours

Alternative Tours

Beleef onze expo's en workshops in je online leeromgeving!

Door de maatregelen rondom COVID-19 is MU gesloten en kunnen we helaas geen groepen rondleiden door ons Hybrid Art House in Eindhoven. Wel biedt MU Play&Learn de mogelijkheid om virtueel door onze expo's te gaan en onder leiding van één van onze professionele rondleiders het gesprek aan te gaan over Worlding Worlds, Self Design of Bio Art.

Dat klopt: drie mogelijke rondleidingen in plaats van van één! Doordat de virtuele rondleiding beschikbaar blijft als de fysieke expo is afgebouwd, heb je de mogelijkheden om een bezoek te brengen aan alle exposities die MU in coronatijd virtueel beschikbaar heeft gemaakt.

De grote meerwaarde van een rondleiding bij MU is het gesprek dat wordt aangegaan met de groep op basis van de kunst die er te zien is. Groepsdynamiek is hiervoor van groot belang. We doen onze virtuele tours daarom ook graag voor grotere groepen. Wel blijkt uit ervaring dat je in de ruimte een iets grotere groep in het gesprek kan betrekken. Voor de online alternative tours houden we een groepsgrootte aan van maximaal 15 leerlingen of studenten.  

In overleg met school maken we onze tentoonstelling beschikbaar in je online leeromgeving (vaak een combinatie van foto, video en audiomateriaal, gebruik makend van genetwerkte verbeeldingskracht:)).

Virtual tours
Tijdens de Virtual Tours gaan we het gesprek aan rondom het centrale thema van de tentoonstelling. Zo vragen we leerlingen en studenten  bij Worlding Worlds om zelf alternatieve werelden te bedenken, of 'werelden'. Verkennen ze bij The Self Design Academy wat Self Design allemaal zou kunnen zijn en zoeken ze zelf een werk uit om verder in te duiken via de website van de tentoonstelling. Bij Evolutionaries dagen we leerlingen uit om een ander perspectief aan te nemen in de actuele vraagstukken die door kunstenaars worden getoond. Bij Real Feelings onderzoeken we de relaties tussen technologie, robots en emoties.

Deze virtuele tours zijn beschikbaar voor de volgende expo's: Real FeelingsWorlding Worlds, The Self Design Academy, Evolutionaries (Bio Art & Design Award).

Virtuele workshops
Worlding Miraculous Futures: In deze workshop kan de ervaring van de Worlding Worlds expo voortgezet worden met een workshop waarin studenten hun eigen alternatieve toekomst gaan 'werelden'. Meer informatie.  

Patronen Klonen: Duik in het werk van de bekende kunstenaar Dries Depoorter, gezichtsherkenning-software en de blik van een computer. Na een inleiding ga je zelf aan de slag als computer en leer je snel en efficiënt patronen te klonen. Deze workshop is een perfecte introductie op De Creatieve Code

Her-story: Claire L. Evans geeft een online masterclass ‘’her-story’’ over de rol van vrouwen in technologie ontwikkeling, naar aanleiding van de Computer Grrrls expo. De video's en bijbehorend lesmateriaal kun je hier vinden. Je kunt als docent hier zelf mee aan de slag, maar het is ook mogelijk om een van onze gastdocenten uit te nodigen in je virtuele klaslokaal.

Welk pad je ook kiest, wij zorgen ervoor dat we samen tot een interessant gesprek komen. Wil je boeken of heb je vragen? 
Neem dan contact op via educatie@mu.nl