Do you see MUsic? Do you see MUsic? Do you see MUsic? Do you see MUsic?

Do you see MUsic?

Een koppeling tussen beeldend werk en muziek

Hoe klinkt een expositie? Hoe ziet een soundtrack eruit? MU en POPEI hebben samen de koppen bij elkaar gestoken om twee interdisciplinaire workshops te ontwikkelen n.a.v. de huidige expositie bij MU. De workshops nemen je mee als beeldende en auditieve maker. 

Do you see MUsic? is gericht op Primair Onderwijs groep 7/8, Voortgezet Onderwijs en MBO. In deze workshop staat het schrijven van songteksten en muziek centraal.

See out LOUD! is gericht op Primair Onderwijs groep 1-6 en Speciaal Voortgezet Onderwijs. In deze workshop staat het vinden van je eigen stemgeluid centraal, zowel letterlijk als figuurlijk!

Het programma?
MU & POPEI stimuleren een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom:

Bij MU Artspace bieden we een interactieve rondleiding aan. Tijdens de interactieve rondleiding geven we een laagdrempelige introductie over de kunstenaars en de werken en gaan we met de leerlingen in gesprek over wat ze zien. De leerlingen worden uitgedaagd niet alleen te kijken, maar ook te luisteren naar de werken.

Met deze ervaringen en indrukken gaan de leerlingen naar POPEI, waar ze met de POPEI-docenten aan de slag gaan als maker. De leerlingen reageren muzikaal op wat ze gezien hebben in de expositie van MU en worden uitgedaagd dit in een eindpresentatie te performen.

Na de eindpresentatie reflecteren de leerlingen op hun muziekstuk. Zou je nu anders naar de expositie kijken? Zou je achteraf een andere soundtrack hebben gemaakt? Wat vinden je ouders ervan? Wat zou je verwachten van de expositie in MU als je alleen de soundtrack hoort?

Het doel?
- Onderzoeken van verschillende uitdrukkingsvormen: beeldend, muzikaal en linguïstisch.
 - Kennis opdoen over lopende expositie bij MU, opzoeken van interactie door middel van socratisch gesprek en visual thinking strategies
- Kunst benaderen vanuit een andere invalshoek.
- Kritische houding ontwikkelen over wat de leerling hoort en ziet.
- Bieden van een inspirerende omgeving en voorbeelden.
- Creëren: De leerling mee te nemen in een makers-proces d.m.v. geluid en muziek.
- Leerlingen beeldend en auditief aanspreken.
- Samenwerken in creatief proces.
- Reflecteren: terugluisteren soundtrack.

In deze discipline overschrijdende workshop worden leerlingen zowel receptief, reflectief als creërend aangesproken op hun creatief makerschap.


Planning (starttijd in overleg)
10:00            Verzamelen bij MU - Interactieve rondleiding
10:45-11:00  Vertrek naar POPEI
11:00             Start workshop POPEI
12:30             Einde workshop

Praktische info:
- Te boeken tijdens lopende tentoonstellingen bij MU
- Duur: 2,5 uur
- Voor wie: PO groep 7/8, VO, MBO & HBO
- Aantal: min 15 en max 30 leerlingen/studenten per workshop (neem bij afwijkende aantallen contact met ons op)
- Locatie: MU, Torenallee 40-06 & POPEI, Klokgebouw 300, Strijp-S Eindhoven
- Kosten voor scholen: € 9,00 pp
- Contact & reserveren: educatie@mu.nl