Expo: EARTHSHRINE

Expo: EARTHSHRINE

Sensing Sacred Soils

Een groene, mythische wereld vol modder en aarde, geuren en geluiden. Van 13 mei t/m 26 juni bezoek je MU voor EARTHSHRINE: Sensing Sacred Soils van Jasper Griepink. De expo vormt zich rondom een groot ruimteschip dat tot leven komt en wordt bewoond door feeachtige wezens. Is het vaartuig hier jaren geleden al geland, of is het juist klaar voor vertrek? In de rol van moderne druïde en kunstbard, een lyrische dichter/zanger, tovert de kunstenaar MU om tot een mysterieuze en magische plek waar we speculeren over andere werelden en alternatieve toekomstscenario’s. Kom naar MU en denk mee hoe dit verhaal verdergaat.

WORKSHOP

Midden in de EARTHSHRINE, de plek om de natuur op nieuwe manieren eren, kun je aanvullend aan de slag met de workshop Worlding Miraculous Futures. Leerlingen worden uitgedaagd om zelf alternatieve werelden te verbeelden. Waarin niet de mens, maar juist de natuur weer de hoofdrol speelt. Hoe voelt, ruikt of proeft een miraculeuze toekomst? Kun je een gebeurtenis uitbeelden - in een tekening, gedicht of performance – die plaats zou kunnen vinden in jouw gecreëerde wereld?

De workshop werd ontwikkeld door Klasien van de Zandschulp & Ashley Baccus-Clark voor de expositie Worlding Worlds, die in 2020 te zien was in MU. Voor EARTHSHRINE maakten we een adaptatie van de opdracht. Wil je langskomen met je klas? Neem contact met ons op, dan stellen we een passend programma samen!

PRAKTISCHE INFO
- Duur rondleiding: 45 - 60 min
- Duur rondleiding + workshop: 90 - 120 min
- Voor wie: PO, VO, MBO & HBO
- Locatie: MU Hybrid Art House, Torenallee 40-06, Strijp-S Eindhoven
- Kosten voor scholen: €75,00 per groep van 15 leerlingen*
- Contact: educatie@mu.nl

Het is ook mogelijk om de expo zelfstandig met je klas te bezoeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.