Kijk-S

Kijk-S

Een dag op Strijp-S waar we gaan leren kijken, zelf kijken en (laten) bekijken.

MU en de Ontdekfabriek slaan de handen ineen om samen met jullie te verkennen, verbreden, verdiepen en verbinden. Hiervoor bieden we een progamma aan waarbij MU, Strijp-S en de Ontdekfabriek bezocht worden.

Het programma Explore-S is gemaakt voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs waarbij MU, Strijp-S en De Ontdekfabriek bezocht worden. 

Concept & programma:
Tijdens de start bij MU leer je d.m.v. een interactieve rondleiding in de expositie anders kijken en denken. Vervolgens ga je zelf kijken en onderzoeken in groepjes op Strijp-S, aan de hand van een thema en opdracht en leer je op een andere manier te kijken naar het gebied. Tot slot laat je je bekijken in De Ontdekfabriek tijdens de creatieve presentaties in de green screen studio.

Interactieve rondleiding.
Tijdens de exposities binnen MU bieden we doorlopend een interactieve rondleiding aan. Tijdens deze rondleiding geven we een laagdrempelige introductie over de expositie en gaan we erover in (socratisch) gesprek. Daarnaast koppelen we ook diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast proberen we de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.

Kosten:
Op aanvraag

Begeleiders (minimaal 1 op 15 leerlingen) mogen gratis mee, van hen wordt een actieve rol verwacht, zodat het nog leuker wordt voor de leerlingen! Uiteraard is er gratis koffie, thee en water voor de begeleiders.

Praktische info:
- Periode: het hele jaar, tijdens exposities.
- Duur: ca 5uur (aanpassing in overleg mogelijk)
- Voor wie: Voortgezet onderwijs
- Locatie: MU (Torenallee 40-06 Eindhoven) Strijp-S & De Ontdekfabriek
- Kosten voor scholen: op aanvraag
- Contact: educatie@mu.nl