Teachers Meet @ MU

Teachers Meet @ MU

De Docentenkamer van Dutch Design Week

Welkom in ons alternatieve klaslokaal - of ditmaal eigenlijk docentenkamer - waar we met docenten, kunsteducatoren en andere geïnteresseerden in gesprek gaan over kunst, technologie en design in het onderwijs; zowel in het klaslokaal als daarbuiten. 

De overdonderende stroom beeld die centraal staat in de expositie LAWKI–Alive van ARK, en de algoritmes erachter, kleuren letterlijk de realiteit in jouw klaslokaal door haar aanwezigheid op ieders scherm in de klas. Hoe kun je die realiteit oppakken en onderdeel maken van je les, in plaats van enkel te reageren door regels en kaders op te stellen? Kijk ter voorbereiding eens naar deze excerpt van het werk im here to learn so:)))))  van Zach Bias en Jemima Wyman, waarin de risico’s van het uitbesteden van leerprocessen aan algoritmes pijnlijk duidelijk worden.

Kom langs tijdens één van de twee sessies op donderdag 21 oktober in MU van 10.30 - 11.15 of van 16:30 - 17:15. Meld je aan via deze eventbrite link, bij vragen kun je altijd terecht via educatie@mu.nl.

Disclaimer: verwacht niet dat je na dit bezoek met vastomlijnde antwoorden naar huis gaat. Het educatieteam van MU hoopt dat zowel jij als je leerlingen met meer vragen dan antwoorden het alternatieve klaslokaal verlaten en de realiteit instappen.

Voor wie docenten, educatoren en ieder ander die geïnteresseerd is in kunsteducatie
Locatie  MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
Kosten docentenrondleiding gratis
Vooraf aanmelden via eventbrite

Over Meet Me @ MU
Zelf je klas begeleiden tijdens een bezoek aan MU? Dat kan! We verzorgen bij elke expositie een rondleiding voor docenten die met hun klas naar MU willen komen. Tijdens deze rondleiding is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en tips te geven. Natuurlijk geeft MU alle informatie die nodig is om samen met je leerlingen de tentoonstelling te bezoeken.

Kom je terug met je klas? Dan mogen de leerlingen gratis de expositie bezoeken onder begeleiding van hun eigen docent. In verband met de beschikbaarheid van de ruimte, is dit alleen mogelijk indien de klas vooraf is aangemeld via educatie@mu.nl.


* Met het oog op de geldende COVID-19 maatregelen stellen we een passend programma samen, het kan voorkomen dat bovenstaande informatie ingehaald wordt door een nieuwe realiteit. Neem bij vragen contact op met educatie@mu.nl