De Creatieve Code inspiratiesessie De Creatieve Code inspiratiesessie De Creatieve Code inspiratiesessie

De Creatieve Code inspiratiesessie

Laat je inspireren en start met Creatief Programmeren

Regelmatig organiseren we speciale inspiratiesessies om je alles te vertellen over De Creatieve Code: de leerlijn creatief programmeren voor PO en VO, die vanaf schooljaar 2017/2018 beschikbaar is voor scholen.

Tijdens zo'n inspiratiesessie laten we je zien en beleven wat De Creatieve Code inhoudt en heb je de mogelijkheid om kennis te maken met en vragen te stellen aan het team.

In De Creatieve Code leren kinderen met hun eigen docent de basisbeginselen van het programmeren. De leerlijn start met een docententraining zodat de docent of leerkracht zelfstandig de lessen kan geven. Het lesmateriaal is deels digitaal en deels unplugged (zonder computer).

Elk level (lessenreeks) begint of eindigt met een kunstenaarsworkshop. De leerlingen werken zo toe naar een kunstwerk als eindresultaat en ervaren dat code ook een middel is om zelf iets te creƫren.

De volgende inspiratiesessie vind plaats op woensdag 6 juni 2017

Meer over De Creatieve Code...

Programma:
19:30 - 19:45 inloop
19:45 Welkom
20:00 presentatie/demonstratie
20:40 Meet & Greet met kunstenaars en het DCC team
21:00 Einde

Meld je aan voor de inspiratiesessie op 6 juni of voor De Creatieve Code nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de inspiratiesessies, via educatie@mu.nl

Inspiratiesessie on tour

Het is ook mogelijk om een inspiratiesessie op eigen locatie te organiseren. In een hands-on workshop van een uur ervaar je wat creatief programmeren inhoudt. Daarnaast hoor je alle ins en outs van De Creatieve Code!

Aanvragen voor Inspiratiesessies on tour gaan via educatie@mu.nl